A3 Haber

CHP’den ‘çiftçilerin borçlarını silin’ çağrısı

CHP’den ‘çiftçilerin borçlarını silin’ çağrısı

CHP’den ‘çiftçilerin borçlarını silin’ çağrısı
Ocak 07
15:48 2020

Son günlerde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle çiftçilerin büyük zarar gördüğünü belirten CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, hükümete çiftçileriin kredi borçlarının ertelenmesi yada silinmesi çağrısında bulundu.

Üst üste yaşanan sel felaketleri nedeniyle zor günler yaşayan çiftçiler için CHP’den hükümete borçları erteleyin ya da silin çağrısı geldi.

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek son günlerde Antalya’nın doğusunu da etkisi altına alan olumsuz hava koşullarından zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Doğayı, ranta kurban etmenin sonucu”

CHP’li Rafet Zeybek “Olumsuz hava koşulları nedeniyle evleri, işyerleri, sera ve tarım alanları zarar gören vatandaşlarımızın zararları biran önce tespit edilip, zararları giderilmelidir. Dere taşkınlarına karşı gerekli önlemler bakanlık tarafından alınmalı, doğayı ranta kurban etmenin tehlikesini ne yazık ki bu taşkınlarla birebir yaşamak durumunda kaldık” dedi.

Çiftçinin borcu silinmeli

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle zor bir süreçten geçen çiftçilerin, yaşanan fırtınalar nedeniyle sorunlarının arttarak katlandığına dikkat çeken Rafet Zeybek, “Zarar gören çiftçilerimizin kredi borçları ertelenmeli ve gerekirse bu borçlar silinmelidir, maliyet artışları ile ekonomik krizle tarlasında, bahçesinde, serasında zorlukla üretime devam eden sigortalı ya da sigortasız tüm çiftçilerimize ayrım yapılmaksızın tüm kolaylıklar sağlanmalıdır” sözleri ile çiftçiye destek istedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER