A3 Haber

Putin, Türkiye ziyareti öncesi Esad’la birlikte Emevi Camii’ni ziyaret etti

Putin, Türkiye ziyareti öncesi Esad’la birlikte Emevi Camii’ni ziyaret etti

Putin, Türkiye ziyareti öncesi Esad’la birlikte Emevi Camii’ni ziyaret etti
Ocak 07
20:04 2020

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ziyaretinden bir gün önce Şam’a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüştü. Putin, Esad ile Şam’daki Emevi Cami’sini de ziyaret etti. Bu ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Emevi Camisi’nde namazımızı da kılacağız” sözünü akıllara getirdi.

A3 Dış Haberler- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ziyareti öncesi Şam’a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüştü. Putin, yarınki Türkiye ziyareti öncesi Şam’a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la bir araya gelmesi dikkat çekti.

Putin’in Suriye temaslarıyla ilgili açıklama yapan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Vladimir Putin, havalimanından Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye grubunun karargâhına doğru yola çıktı, Şam’ın caddelerinden geçti” bilgisini verdi.

Peskov, “Karargahta Putin’i Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad karşıladı. İki lider, askeri yetkililerin ülkenin çeşitli bölgelerindeki durumla ilgili raporlarını dinledi” dedi.

“Emevi Camisi’nde namazımızı kılarız” sözü akıllara geldi

Putin, Esad ile Şam’daki Emevi Cami’sini de ziyaret etti. Bu ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 5 Eylül 2012’e yaptığı “Biz en kısa zamanda Şam’a gidecek, oradaki kardeşlerimizle muhabbetle kucaklaşacağız. O gün de yakın. İnşallah Selahaddin Eyyubi’nin kabri başında Fatiha okuyacak, Emevi Camisi’nde namazımızı da kılacağız. Bilali Habeşi’nin, İbn-i Arabi’nin türbesinde, Süleymaniye Külliyesi’nde, Hicaz Demiryolu İstasyonu’nda kardeşliğimiz için özgürce dua edeceğiz” cümlelerini hatırlattı.

Putin’in yarın Türkiye’de olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yarın İstanbul’a geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin’in Suriye ve Libya’daki durumu görüşeceği bildirildi. Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Putin’in Türk Akım doğalgaz boru hattının açılış törenine katılacağı da belirtildi.

Açıklamada, “Görüşmelerde Rus-Türk iş birliğinin daha da geliştirilmesi, Suriye ve Libya’daki durum dahil uluslararası güncel sorunların müzakere edilmesi planlanıyor” denildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER