A3 Haber

TÜBİTAK’ın sorumluluğunda yaşamını yitiren Furkan Şahin, Meclis gündeminde

TÜBİTAK’ın sorumluluğunda yaşamını yitiren Furkan Şahin, Meclis gündeminde

TÜBİTAK’ın sorumluluğunda yaşamını yitiren Furkan Şahin, Meclis gündeminde
Ocak 09
16:08 2020

TÜBİTAK’ın düzenlediği ödül töreni için geldiği Ankara’da, trafik kazası sonucunda yaşamını yitiren, Furkan Şahin Kara’nın ölümü Meclis gündemine taşındı.

Türkiye’nin en zeki öğrencileri arasında yer alan Kara’nın TÜBİTAK sorumluğundayken, gece geç saatte meydana gelen kazada yaşamını yitirmesinin, “Kader” diyerek geçiştirilemeyeceğini belirten CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Furkan’ın ölümüne neden olan ihmaller zincirlerinin ortaya çıkarılması için Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Kılıç, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank’ın cevaplaması talebiyle verdiği soru önergesinde, TÜBİTAK sorumlularının ihmali sonucunda. otel odasında uyuması gereken saatte dışarı çıktığı için Furkan’ın Konya Yolu’nda bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Kılıç, “Bakan Varank’a sesleniyorum; bu çocuğumuzun ölümünden sorumlu olanlar hakkında idari soruşturmayı hemen açın ve savcılığa suç duyurusunda bulunun. Bu sizin öncelikle bir bakan olarak değil, bir baba olarak görevinizdir” sözleri ile tepkisini dile getirdi.

Yerli araba önünde poz vereceğinize, bu çocuğun nasıl öldüğünü anlatın

Furkan’ın ölümünün ardından TÜBİTAK’ta büyük panik yaşandığını öne süren CHP’li vekil, yapılan ihmallin üstünün kapatılmaya çalışıldığını belirterek, Bakan Varank’a şöyle seslendi:

“Daha fabrikası bile olmayan sözde ‘yerli araba’ önünde poz vereceğinize, size bağlı TÜBİTAK’ın sorumluluğundaki bu çocuğun nasıl arabanın altında kalıp öldüğünü anlatın. Böyle bir sonu kimse istemez. Ancak bu etkinliği organize eden TÜBİTAK’a canlarından çok sevdikleri evlatlarını emanet eden ailelerin elbette akıllarına gelen şu soruyu sormadan edemeyeceğim. Merhum ve Arkadaşı henüz 14 yaşında ve çocuklar. Belli ki Ankara’yı bilmiyorlar. Bilseler trafiği çılgınca akan öyle bir yoldan karşıya geçme cüretini göstermezlerdi. O halde otel odalarında uyuyor olmaları gereken gecenin bu geç saatinde başlarında bir büyük olmadan otelden ayrılıp, bilmedikleri bir ilde başlarına gelen bu ölümlü kazayı neyle izah edebilirler. Bu ihmalin bir sorumlusu yok mudur?”

Kader diyemezsiniz

Yaşananlara kader olarak nitelendirilemeyeceğini belirten Kılıç, “Kader mi diyeceğiz? gerçekten bu acı ölüme, ne diyeceğiz? Bu olay, basit bir trafik kazası denilerek geçiştirilecek bir olay değildir” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER