A3 Haber

Akşener: Kanal projesi, İstanbullulara ders verme ve cezalandırma eylemidir

Akşener: Kanal projesi, İstanbullulara ders verme ve cezalandırma eylemidir

Akşener: Kanal projesi, İstanbullulara ders verme ve cezalandırma eylemidir
Ocak 10
11:25 2020

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener , İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada “Bu proje, İstanbulluyu cezalandırmaktır, ders verme eylemidir” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı’nda açıklamalarda bulundu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Sayın Erdoğan bu ülkenin babası sayıyor kendini. Bir böyle bir ruh hali olamaz. Seçilmiş seçimli monarşinin hüküm sürdüğü, sarayların hüküm sürdüğü, ben istiyorum kavramının ortaya çıktığı, Erdoğan babamız bizler de onların sinirini bozan insanlarız. Bu İstanbulluyu cezalandırmaktır” dedi.

“İstanbulluya ders vermeye eylemidir”

Akşener, Kanal İstanbul projesinin İstanbulluya ders verme eylemi olduğunu savunurken, “Bugün niçin birden bire önümüze getirildi anlamak mümkün değil. Herhangi bir bilim insanıyla tartışılmış mı? Hayır. 9 yıl boyunca uyutulmuş da niye bugün ortaya konmuş? Hayır. Türkiye’ye büyük kazançlar sağlayacak mı? Hayır. İstanbulluyu ferahlatacak mı? Hayır. Ecdat ecdat diyenler açısından Fatih Sultan Mehmet’in emaneti açısından bırakılan vasiyete uygun mu? Hayır. Bunlar İstanbullu 31 Mart’ta Ekrem Başkanı seçtiniz beyefendinin sinirini bozdunuz. 23 Haziran’da bütün İstanbullu yeniden seçti iki kere sinirini bozdunuz. Bu bir İstanbulluya ders verme eylemidir” dedi.

“Kazanmasaydın olmayacaktı “

Akşener, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenirken, “Bu Kanal İşi nereden çıktı? Sebebi sensin başkan. Kazanmasaydın olmayacaktı. Bu bir yönetim anlayışıdır. Yani ne demek istiyorum? Üzgünüm ama sayın Erdoğan bu ülkenin babası sayıyor kendini. Bir böyle bir ruh hali olamaz. Seçilmiş seçimli monarşinin hüküm sürdüğü, sarayların hüküm sürdüğü, ben istiyorum kavramının ortaya çıktığı, Erdoğan babamız bizler de onların sinirini bozan insanlarız. Bu İstanbulluyu cezalandırmaktır. Bu ben bu ülkenin her şeyiyim diyen bir bakış açısının tezahürüdür. Bu güç benim elimde canım isterse herkesin kafasına o çekici vururum demenin tezahürüdür” şeklinde konuştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER