A3 Haber

Irak’tan ABD’ye: Çekilme kararını bir an önce uygulayın

Irak’tan ABD’ye: Çekilme kararını bir an önce uygulayın

Irak’tan ABD’ye: Çekilme kararını bir an önce uygulayın
Ocak 10
16:16 2020

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, Bağdat’tan ABD askerilerinin çekilmesi için Trump yönetiminden heyet göndermesini istedi. Irak, ABD askerlerinin ülkeden hızlı bir şekilde çekilmelerini talep ediyor.

Irak Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Adil Abdülmehdi ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo telefonda görüştü.

Görüşmede, Abdülmehdi, Pompeo’dan, meclisin ABD askerlerinin Irak’tan çıkarılması için aldığı kararın uygulanması çerçevesinde, ABD’den bir heyetin, Irak’a gönderilerek, askerlerin çekilmesi için mekanizma oluşturmasını istedi.

“ABD hava araçları izinsiz olarak giriyor”

ABD’li askerler ve insansız hava araçlarının Irak hava sahasına hükümetin izni olmadan girdiğini de karşı tarafa aktaran Abdülmehdi, bunun iki ülke arasındaki anlaşmalara aykırı olduğunu vurguladı.

Pompeo da, konuyu takip edeceğini ve Irak’ın egemenliğine saygı duyduklarını ifade etti.

Abdülmehdi, aynı zamanda İran’ın Irak’ta Ayn el-Esed ve Erbil’deki ABD askeri üslerini hedef alan saldırılarını da reddettiklerini aktararak, ülkesinin savaş alanına çevrilmemesi için çaba harcadıklarını bildirdi.

“Bağımsızlık ve egemenliğin korunması önceliğimiz”

Açıklamaya göre Abdülmehdi, telefon görüşmesini şöyle tamamladı:

“Irak olarak, komşu ülkeler ve uluslararası toplumla ilişkileri muhafaza etmeye ve yabancı misyon temsilciliklerinin korunmasına önem veriyoruz. IŞİD’le mücadele, ülkenin yeniden imarı, ekonomik kalkınması, bağımsızlığı ve egemenliğinin korunması, önceliklerimiz arasında bulunuyor.”

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER