A3 Haber

İran’dan iki ülkenin ‘uçak’ iddialarına yanıt: Tahran’a karşı psikolojik bir savaştır

İran’dan iki ülkenin ‘uçak’ iddialarına yanıt: Tahran’a karşı psikolojik bir savaştır

İran’dan iki ülkenin ‘uçak’ iddialarına yanıt: Tahran’a karşı psikolojik bir savaştır
Ocak 10
01:04 2020

Kanada ve İngiltere’den Tahran’da düşen Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağı hakkında yapılan açıklamalara İran’dan yanıt geldi. İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, “Uçağın düşürüldüğü iddiası Tahran’a karşı psikolojik bir savaştır” dedi.

İran devlet kanalına göre İran’da kalkıştan kısa bir süre sonra düşen Ukrayna uçağına ilişkin açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, yolcu uçağının füze isabet etmesi sonucu düştüğü iddialarını yalanladı. Kanada ve İngiltere’nin düşen uçak ile ilgili benzer açıklamalarının ardından İran’dan konuya ilişkin yanıt geldi.

İran devlet kanalına göre İran’da kalkıştan kısa bir süre sonra düşen Ukrayna uçağına ilişkin açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, yolcu uçağının füze isabet etmesi sonucu düştüğü iddialarını yalanladı.

Rebii, “Tüm bu haberler, İran’a karşı psikolojik savaştır. Kazada vatandaşları ölen ülkelerin temsilcilerini İran’a davet ediyoruz. Biz de Boeing’e kara kutuları inceleme sürecine katılması için temsilcisini göndermesi çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı’ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, dün sabah kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 176 kişi hayatını kaybetmişti.

ABD medyasına konuşan birçok Amerikalı yetkili, ABD istihbaratının, Tahran-Kiev seferini yapan Ukrayna Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağının İran tarafından fırlatılan füzelerden biriyle düşürülmüş olduğunu değerlendirdiğini öne sürmüştü.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau da Kanada istihbaratının elinde Ukrayna uçağının İran’a ait füze ile kazara vurulduğuna dair kanıtlar olduğunu açıklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER