A3 Haber

Ukrayna’dan ‘düşen uçak’ için koalisyon talebi

Ukrayna’dan ‘düşen uçak’ için koalisyon talebi

Ukrayna’dan ‘düşen uçak’ için koalisyon talebi
Ocak 10
20:39 2020

Ukrayna Dışişleri Bakanı Vadym Prystaiko, Tahran’da düşen ve 176 kişinin ölümüne neden olan Ukrayna uçağıyla ilgili uluslararası bir koalisyon kurulmasını istedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Prystaiko düşen uçakla ilgili yapılacak soruşturma için uluslararası bir koalisyonun kurulmasını istedi. Prystaiko, açıklamasında “Kara kutuların nerede analiz edileceği, İranlılarla kararlaştırılacak. Uçak füzeyle düşürüldüyse sorumlulardan tazminat isteyeceğiz” ifadesini kullandı.

“Uluslararası koalisyon kurulmasını istiyoruz”

Ayrıca, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamalarda uçakla ilgili uluslararası koalisyon kurulmasının istendiği belirtilerek “Uçak füzeyle düşürüldüyse sorumlulardan tazminat isteyeceğiz. Kara kutuların nerede analiz edileceği İranlılarla kararlaştırılacak” ifadelerine yer verdi.

Zelensky üç ülkeye çağrıda bulunmuştu

Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky yaptığı son açıklamasında “Uçak büyük olasılıkla bir füze tarafından vuruldu ancak bu bilgiyi daha teyit edemiyoruz. ABD, Kanada ve Birleşik Krallık hükümetlerini bu felaketle ilgili ellerindeki bütün bilgileri soruşturma komisyonu ile paylaşma çağrısında bulunuyorum” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER