A3 Haber

Hafter’in anlaşmayı imzalamamasının ardından Çavuşoğlu ve Akar’dan açıklama

Hafter’in anlaşmayı imzalamamasının ardından Çavuşoğlu ve Akar’dan açıklama

Hafter’in anlaşmayı imzalamamasının ardından Çavuşoğlu ve Akar’dan açıklama
Ocak 14
13:19 2020

Halife Hafter’in ateşkesi kabul etmeden Moskova’dan ayrılmasının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan açıklamalar geldi. Akar, “Dünyanın sonu mu geldi? Hem Libya’da hem İdlib’de çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Halife Hafter’in anlaşmayı imzalamadan Moskova’dan ayrılması hakkında açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu “Hafter böyle devam ederse Berlin sürecinin bir anlamı yok” dedi.

Çavuşoğlu, Libya’da varılan ateşkes anlaşmasının Hafter tarafından imzalanmamasını değerlendirdi.

“Böyle devam ederse bir anlamı yok”

Bakan Çavuşoğlu, “Hafter böyle devam ederse Berlin sürecinin bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, “Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Libya’da bir ateşkes ve barış için üzerimize düşeni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ama bu tabloda şunu görüyoruz; kim barış kim savaş, kim Libya’da birlik beraberlik istiyor, kim istemiyor ortaya da çıkmış oldu” dedi.

“Dünyanın sonu mu geldi?”

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise konuyla ilgili olarak ” Libya’da ateşkesi mutlaka başaracağız. Olmaz olur mu, dünyanın sonu mu geldi? Hem Libya hem İdlib’de siyasi bir çözümle oradaki sükunun sağlanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Akan kanın durması umudumuz” diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Libya’da ateşkese söz konusu olan taraflardan General Halife Hafter’in anlaşmayı imzalalamadan Moskova’dan ayrıldığını duyurmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER