A3 Haber

Kıbrıs’ta ‘vergiyi alıyorsanız yolları yapın’ eylemi!

Kıbrıs’ta ‘vergiyi alıyorsanız yolları yapın’ eylemi!

Kıbrıs’ta ‘vergiyi alıyorsanız yolları yapın’ eylemi!
Ocak 16
13:11 2020

Kıbrıs’ta ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni ödemelerine rağmen yolların yapılmadığını ve insanların öldüğünü belirten binlerce kişi başkent Lefkoşa’da eylem yaptı.

KKTC’de, 24 Aralık’ta 41 yaşındaki Esra Korcan, Gazimağusa bölgesinde Turunçlu kavşağı olarak bilinen yerde karşı şeritten gelen aracın yoldan çıkması ve kendi şeridine geçmesi nedeniyle yaşamını yitirdi. Olay sosyal medyada, ‘yollara bir bariyer yapacak paramız yok mu?’ diye eleştirildi.

KKTC hükümeti de kazadan bir gün sonra, olay yerine bariyer döşemeye başladı. Hükümet ayrıca 1 Ocak’ta da ‘seyrüsefer’ ücretlerine yüzde dokuza yakın zam yaptı.

“Trafikte ölmek istemiyoruz”

Bunun üzerine bir grup genç; sosyal medyadan örgütlenme çağrısı yaptı. Sosyal medyada oluşturulan gruba kısa sürede 40 bine yakın üye katıldı. Örgütlenen gençler, Başkent Lefkoşa’da eylem yaptı. Eylemde, ‘Ya yol yap ya yoldan çekil’, ‘Trafikte ölmek istemiyoruz’, ‘Zamlara boyun eğme ayağa kalk’, ‘Yol yoksa seyrüsefer de yok’, ‘Yol bariyer ışık yok, vergi seyrüsefer çok çok’ dövizleri taşındı.

“Susma sustukça sıra sana gelecek”, “Biz halkız” sloganlarına, alkışlarla, davullarla ve düdüklerle eşlik edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda, yollarda daha fazla acıların yaşanmaması için halkın çığlığının duyulması gerektiği belirtildi. Eylemde, kazalarda hayatlarını kaybedenlerin yakınları da konuşmalar yaptı. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER