A3 Haber

Kamer Genç’in Fethullah Gülen karşıtı konuşması, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı

Kamer Genç’in Fethullah Gülen karşıtı konuşması, sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı

Ocak 22
16:26 2020

Ölümünün dördüncü yılındaki eski CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç’in, 2009 yılında TBMM’de yaptığı konuşma sosyal medyada siyasiler tarafından sıkça paylaşıldı. FETÖ’nün siyasi ayağı önergesinin tartışıldığı bu günlerde de gündem olan videoda Kamer Genç, Fethullah Gülen için “Türkiye için büyük bir tehlikedir” uyarısı yapmış, mecliste araştırılması gerektiğini söylemişti.

Ölümünün dördüncü yılındaki eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli milletvekili Kamer Genç, sosyal medyada yapılan paylaşımlarla da anılıyor.

Kamer Genç ile ilgili en çok yapılan paylaşımlardan bir tanesi ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Fethullah Gülen tehlikesine dikkat çektiği konuşma.

Kamer Genç, 10 Haziran 2009 tarihinde meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, “Hepiniz de benden iyi biliyorsunuz. Amerika’ya giden özellikle AKP’li milletvekilleri Fethullah Gülen’i ziyaret ediyorlar. Şimdi bu Fethullah Gülen’i bir gün bu mecliste açalım. Kimdir bu arkadaşımız. Ne yapmak istiyor. Türkiye’de sermayesi nereden geliyor. Acaba Türkiye’deki rejimdeki rolü nedir. Bunları bir araştıralım. Niye bunu çekiniyorsunuz. Yarına bunun en büyük zararını siz çekeceksiniz. Ben çekmem. Benim zaten düşüncelerim belli. Araştıralım, Türkiye için çok büyük bir tehlikeye gelmiş” ifadelerini kullanmıştı.

Kamer Genç’in bu sözleri, salonda tansiyonu yükseltmişti.

Tanal: FETÖ tehlikesini önceden gördü

CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, bugün bu görüntüleri paylaşarak, “FETÖ tehlikesini önceden gördü. Meclis’te kürsüden haykırdı, uyardı. Linç edilmek istendi. Haksızlık yapan, hukuka riayet etmeyen, kul hakkı yiyen kim olursa olsun karşısına dikilirdi. Eski Tunceli Milletvekilimiz Kamer Genç’i saygı, minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Özkan: AKP-FETÖ ortaklığının maskesini indirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan da bu videoyu paylaşarak, “Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlıydı. Hırsıza hırsız dedi, çalandan hesap sordu. AKP-FETÖ ortaklığının maskesini Meclis’te ilk o indirdi. 4 yıl olmuş aramızdan ayrılalı. Huzurla uyu, mücadelen hep yaşayacak” ifadelerini kullandı.

İnce: Araştırma, Kamer Genç’e saldıranlardan başlatılmalı

Muharrem İnce ise, “FETÖ’nün siyasi ayağı araştırılacaksa bu konuşma yapılırken Kamer Genç’e utanmadan saldıranlardan başlanmalıdır. Kamer Genç korkusuzca yaptığı konuşmalarla Meclis kürsüsünde gerçekleri haykırmıştır. Ruhu şad olsun” mesajını paylaştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER