A3 Haber

Ölümcül koronavirüs salgını: Çin’in Vuhan kentinden çıkışlar yasaklandı

Ölümcül koronavirüs salgını: Çin’in Vuhan kentinden çıkışlar yasaklandı

Ölümcül koronavirüs salgını: Çin’in Vuhan kentinden çıkışlar yasaklandı
Ocak 22
23:38 2020

Çin’de insandan insana bulaşan ölümcül koronavirüsün çıkış noktası olan Vuhan kentinde hükümet, Vuhan’dan çıkışı yasakladı.

Şimdiye kadar 17 can kaybına neden olduğu koronavirüs salgınının merkezi olan Hubei eyaletinin 11 milyon nüfuslu başkenti Vuhan’da hükümet kentten çıkış yapılmasını yasakladı. Kentte havaalanı ve tren istasyonları giden yolculara kapatılacak, toplu ulaşım yarın yerel saatle 10.00’dan itibaren askıya alınacak.

Çinli yetkililer grip-zatürre benzeri semptomları olan, insandan insana bulaşan ve ölümcül etkileri bulunan koronavirüsünden kaynaklanan salgını kontrol etmekte zorlanıyor. Çin’de korona virüsünün bulaştığı ve hasta ettiği insanların sayısı 470’i geçti, can kaybı 17’ye ulaştı.

Sağlık taramaları yapılıyor

Salgının merkezi olan Hubei eyaletinin 11 milyon nüfuslu başkenti Vuhan’da yüzlerce kişi, virüs bulaşması nedeniyle tedavi altına alındı. Vuhan’da seyahat kısıtlamaları uygulanıyor, ulaştırma merkezlerinde sağlık taramaları yapılıyor.

Seyahat trafiği riski artırdı

Çinli yetkililer, ülkenin ay takvimine göre yeni yıl bayramı yüzünden bir uçtan diğer uca hareketlilik yaşanmasının, bulaşma riskini artırdığına dikkat çekti. Alarm durumu, bazı Çinlileri seyahatlerini iptal edip evde oturmaya yönlendirdi.

Uzmanlara göre çıkış yeri yaban hayvanlarının yasadışı şekilde satıldığı bir pazar olan koronavirüsü (nCoV), ABD gibi bazı ülkelere de sıçradı.

Ülke dışına seyahat eden Vuhanlı yolcular virüsü şimdiye kadar Güney Kore, Japonya, Tayland, Avustralya ve ABD’ye taşıdı.

İngiltere’den seyahat uyarısı

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, virüsün insandan insana bulaştığına ilişkin haberlerin de içinde yer aldığı bazı tıbbi bilgiler ve Çin makamlarının değerlendirmeleri ışığında zorunlu seyahatler hariç Vuhan’a gidilmemesi tavsiyesinde bulunuldu.

Açıklamada ayrıca Çin’e seyahat eden İngiliz vatandaşlarını dikkatli olmaları ve hükümetin internet sayfasında yayınlanan seyahat uyarılarını kontrol etmeleri yönünde uyardı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER