A3 Haber

Hulusi Akar: Yunanistan 16 adayı anlaşmalara aykırı olarak silahlandırdı

Hulusi Akar: Yunanistan 16 adayı anlaşmalara aykırı olarak silahlandırdı

Hulusi Akar: Yunanistan 16 adayı anlaşmalara aykırı olarak silahlandırdı
Ocak 23
10:49 2020

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan’ın 16 adayı anlaşmalara aykırı olarak silahlandırdığını belirtirken, “Yunanistan, uluslararası hukuka uygun davranmalı” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile dün Roketsan’ı ziyaret etti.  Akar, Yunanistan’ın 16 adayı anlaşmalara aykırı olarak silahlandırdığını söyleyerek, “Yunanistan, uluslararası hukuka uygun davranmalı” dedi.

Terörle mücadelenin yanı sıra Ege, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Libya’daki faaliyetlerin devam ettiğini bildiren Bakan Akar, çalışmaların uluslararası hukuka, ülkelerin toprak bütünlüğüne saygılı şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

Yunanistan’a çağrı

Bakan Akar Ege’de uluslararası anlaşmalarla belirlenen gayri askeri statüde 23 adanın durumu olduğunu ifade eden Bakan Akar, “Gayri askeri statüde ada olmasına rağmen, bunlardan 16’sı anlaşmalara aykırı olarak silahlandırılmıştır. Yunanistan’dan uluslararası hukuka, imzaladığı anlaşmalara ve iyi komşuluk ilişkilerine göre davranmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“Her şey sizin istediğiniz gibi olmaz”

Libya’daki Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin BM tarafından tanındığını vurgulayan Bakan Akar, “Bizim NATO müttefikimiz, komşumuz Yunanistan “Her şey benim istediğim gibi olsun” istiyor. Kurallar, usuller, uluslararası hukuk var. “Her şey sizin istediğiniz gibi olmaz” dedi.

“Danışmanlık timimiz var”

Libya konusunda Meclis’ten çıkan tezkereyi de hatırlatan Bakan Akar, “Orada bizim eğitim ve danışmanlık timimiz var. Libyalı kardeşlerimizin eğitimi için gerekli desteği sağlıyor, danışmanlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER