A3 Haber

Yunanistan’dan ‘EastMed’ açıklaması: Türkiye’nin iznine ihtiyacımız yok

Yunanistan’dan ‘EastMed’ açıklaması: Türkiye’nin iznine ihtiyacımız yok

Yunanistan’dan ‘EastMed’ açıklaması: Türkiye’nin iznine ihtiyacımız yok
Ocak 23
19:28 2020

Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’nda konuşan Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, EastMed gaz boru hattıyla ilgili “Türkiye’nin iznine ihtiyaç duymadıklarını” açıkladı. Mitsotakis, Birleşmiş Milletler ve Yunanistan’ın, Libya mutabakatı iptal olmadığı sürece Türkiye ile politik süreç yürütmeyeceklerini de belirtti.

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, İsviçre’nin Davos kasabasında Dünya Ekonomik Forumu’nda iki farklı panele katıldı. Mitsotakis, Harvard ve Stanford Üniversitesi Tarih Profesörü Niall Ferguson’la katıldığı panelde Yunanistan, Kıbrıs ve İsrail’in Birleşmiş Milletler’e EastMed gaz boru hattı aracılığıyla nasıl gaz aktarılacağını anlattı. Mitsotakis, bu projeyle ilgili Türkiye’nin de açıklamalarına değinerek, “Bunun için Türkiye’nin iznine ihtiyacımız yok” dedi.

Libya meselesine de değinen Mitsotakis, Türkiye ile Yunanistan arasında, Birleşmiş Milletler ve Yunanistan’ın, Türkiye ve Saraj arasındaki mutabakatın iptal edilmesini onaylamadığı sürece politik bir çözüm olamayacağını belirtti.

Mitsotakis, Almanya Başbakanı Angela Merkel’e, Yunanistan’ı Berlin’deki Libya ateşkesi zirvesine davet etmediği için açık bir şekilde hatalı olduğunu belirttiğini de söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER