A3 Haber

Çin’in ‘koronavirüs’ ile mücadelesi: Altı günde bin yataklı hastane inşa edilecek

Çin’in ‘koronavirüs’ ile mücadelesi: Altı günde bin yataklı hastane inşa edilecek

Çin’in ‘koronavirüs’ ile mücadelesi: Altı günde bin yataklı hastane inşa edilecek
Ocak 24
20:39 2020

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüsü taşıyan hastalar için altı gün içerisinde bin yataklı prefabrik hastane inşa ediyor.

lke genelinde ilaçlama, toplu taşımanın askıya alınması, Wuhan şehir sakinlerine halka açık mekanlarda maske takmaları çağrısı gibi bir dizi önlemler alındı.

12 Aralık’ta Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan, ancak ülkede ilk kez pazartesi günü doğrulanan yeni tip koronavirüs vakasına, Incheon Uluslararası Havalimanı’na pazar günü inen Çinli bir yolcuda rastlanmıştı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, koronavirüs salgınında vaka sayısının 830’a ve ölü sayısının 25’e çıktığını açıklamıştı.

Çin salgınla mücadele için altı günde bin yataklı bir prefabrik hastane yapımı için çalışmalara başladı.

2003’te de benzer bir hastane inşa edildi

Yeni hastanenin bir tür karantina merkezi olarak iş göreceği belirtiliyor. Yetkililer, hastanenin önümüzdeki haftanın ortalarında hasta kabul etmeye başlayacağını açıkladılar. Hastanenin bu kadar kısa bir sürede hizmete geçeceği iddiası şüpheyle karşılansa da 2003 yılındaki SARS salgını sırasında Pekin’de 7 bin işçi bir haftada bin yataklı Xiaotangshan Hastanesi’ni inşa etmeyi başarmıştı.

Wuhan’daki hastane inşaatı için de yüzlerce işçinin çalışmaya başladığı ve bu işçilerin günlük maaşının 173 dolar olduğu açıklandı. Bu ücret, normalde verilen ücretin üç katı. İnşaatın planları henüz tamamlanmış değil ancak planların bugün içerisinde inşaat şirketine gönderilmesi bekleniyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER