A3 Haber

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ersoy: Depremin yeri kritik, transfer söz konusu

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ersoy: Depremin yeri kritik, transfer söz konusu

Deprem uzmanı Prof. Dr. Ersoy: Depremin yeri kritik, transfer söz konusu
Ocak 28
15:24 2020

Manisa ve İzmir’de hissedilen depremle ilgili Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy yaptığı açıklamada durumun kritik olduğundan bahsederek fayın kuzeye doğru hareket ettiğinini bir transferin söz konusu olduğunu açıkladı.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN TÜRK canlı yayınında Manisa ve İzmir’i sallayan Kandilli’nin verisine göre 5.1’lik , AFAD’ın verilerine göre 4.8’lik depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Ersoy, meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada, transfere dikkat çekerken,  “Yeri biraz enteresan, geçen hafta kırılan bölgede deprem aktivitesi olmuştu bu durumda o bölge rahatlamıştı fakat şimdi meydana gelen deprem tam kuzey kısmında. Bu aktivitenin kuzey kısmında sanki öyle duruyor ki bu aktivite kuzeye doğru hareket ediyor. Transfer oluyor gibi gördüm, ilerleyen saatlerde tabii bunu göreceğiz. Bu hareket giderek kuzeye taşınmaya başladı, o yüzden durum biraz kritik. Şöyle bir kaygı duyuyorum, acaba bu aktivite kuzeye doğru kaymaya mı başladı” dedi.

“Depremin yeri kritik”

Prof. Dr. Ersoy ,depremin meydana geldiği yerin kritik olduğunu vurgularken, “Bu Batı Anadolu’daki deprem oluşturan faylardan farklı, bunun güney kısmındaki aktivite kendi içinde çok tutarlıydı en büyüğü 5.4 idi buradaki enerji biraz boşalmış gibi görünüyordu. Bugünkü deprem biraz kuzeyde olduğu için acaba kuzeye doğru mu kayıyor diye düşünüyorum ama tabii bunu araştırmak gerekiyor. İzliyoruz, ama depremin yerinin kritik olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER