A3 Haber

Erdoğan Elazığ’da 16 dakikalık yol için 42 bin liralık yakıt tüketti

Erdoğan Elazığ’da 16 dakikalık yol için 42 bin liralık yakıt tüketti

Erdoğan Elazığ’da 16 dakikalık yol için 42 bin liralık yakıt tüketti
Ocak 30
11:37 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı Elazığ Havaalanı’ndan alıp kent merkezine götürmek için kiralanan konvoy 757 kilometre yol tüketerek, 42 bin liraya yakın yakıt israf etti.

Elazığ Depremi geçmiş facialarda ülkenin yaşamadığı bir tartışmaya neden oldu. Depremin ardından endişelerini sosyal medyadan dile getiren yurttaşlar siyaset yapmakla suçlanırken, ‘deprem vergilerimiz nerede’ diye soranlar iktidar medyasında “kötü niyetli” ilan edildi.

BirGün’den Ozan Gündoğdu’nun haberine göre yurttaşlar hükümetin depreme ilişkin tatmin edici bir hazırlık yapmaması yüzünden endişeli. Toplanan vergilerin olası İstanbul Depremi’ne hazırlık için kullanılmasını talep eden yurttaşlara karşın hükümet olumsuz algıyı toparlamakla meşgul.

Depremin ertesi günü Elazığ Valisi’nin mikrofon açıkken “kamuoyunda algı çok iyi” demesinden tutun da, iktidar medyasının seferberlik kampanyalarına ve genel olarak medyanın baskı altına alınmasına kadar deprem faciası büyük bir “halkla ilişkiler” (PR) kampanyasına çevrilmiş durumda.

Erdoğan 27 kara taşıtı ve 1 helikopterle seyahat ediyor

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’a giderken makam aracına eşlik eden koruma ordusu dikkat çekti. Yurttaşların cep telefonlarıyla çektiği görüntülere göre trafiğe tamamen kapatılan yolda Erdoğan ve ekibi toplam 27 kara taşıtı ve 1 helikopterle seyahat ediyor.

Kara taşıtlarının 6’sını GMC jipler, 2’sini Volkswagen minibüsler, 19’unu ise Mercedes otomobiller oluşturuyor. Taşıt filosunu bir adet VIP helikopter havadan takip ediyor. Fakat Erdoğan Elazığ’a bu filoyla değil, cumhurbaşkanlığı özel uçağıyla geldi.

Konvoy Erdoğan’ı almak için 757 kilometre yol yaptı

Yani 27 araçlık dev filo cumhurbaşkanını havalimanından alıp kent merkezine götürmek için Ankara’dan Elazığ’a 757 kilometre yol kat etti.

Yapılan hesaba göre Erdoğan’ın kent merkezine götürülmesi için 41 bin 308 lira değerinde yakıt tüketildi. Bu hesaba dönüş masraflarının dahil olmadığı bildiriliyor.

Erdoğan için konvoy kurulan yol:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER