A3 Haber

Keldani Kilisesi papazı Remzi Diril’in anne ve babası 20 gündür kayıp

Keldani Kilisesi papazı Remzi Diril’in anne ve babası 20 gündür kayıp

Keldani Kilisesi papazı Remzi Diril’in anne ve babası 20 gündür kayıp
Ocak 30
14:41 2020

İstanbul Keldani Kilisesi papazı Remzi Diril’in, Şırnak Beytüşşebap’a bağlı Kovankaya köyünde yaşayan anne ve babası Hurmuz Diril ve Şimoni Diril’den 20 gündür haber alınamıyor. 11 Ocak’tan beri kayıp olan 65 yaşındaki Hurmüz Diril ve 71 yaşındaki Şimoni Diril için Şırnak Valiliği arama kurtarma çalışmaları başlattı, ancak 20 gündür çifte dair hiçbir ize ulaşılamadı.

Beytüşşebap’ın Kovankaya köşü boşaltmalar sonrası kayıp vakalarının yaşandığı yerler arasında. Ailenin başka üyeleri de 1994’ten beri kayıp. Şimoni Diril’in amcasının torunları İlyas Diril (12) ve Zeki Diril (16) gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Ailenin kayıp çocuklarının hikâyesi Cumartesi Anneleri’nin 628. haftasında anlatılmıştı.

İlyas Diril ve Zeki Diril, 1989’da köyleri boşaltılınca İstanbul’a taşınmış, daha sonra kazandıkları parayı eve götürmek üzere 2 Mayıs 1994’te İstanbul’dan Şırnak’a doğru giderken gözaltına alınmışlardı.

İki çocuktan daha sonra haber alınamadı, başlatılan soruşturma takipsizlikle sonuçlandı.

Zeki Diril’in ailesi AİHM’e başvurarak çocuklarının kaybolmasından devletin sorumlu olduğuna karar vererek Türkiye’yi oybirliği ile mahkum etti. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER