A3 Haber

Mimar Sinan’ı ‘kaldırmaya çalışmışlar’, ağır gelmiş!

Mimar Sinan’ı ‘kaldırmaya çalışmışlar’, ağır gelmiş!

Mimar Sinan’ı ‘kaldırmaya çalışmışlar’, ağır gelmiş!
Ocak 30
14:49 2020

Edirne Valiliği Çevre Koruma Vakfı tarafından yaptırılıp, kentin en işlek noktasına konularak fotoğraf çekim noktası oluşturulan Mimar Sinan heykeli, 24 saat geçmeden kimliği belirsiz kişi veya kişilerce monte edildiği taşlarla birlikte yerinden söküldü.

A3 Haber Merkezi- Edirne’de önceki gün, Valiliğe bağlı Çevre Koruma Vakfı tarafından kentin en işlek caddesi Saraçlar’a Selimiye Cami’nin mimari Mimar Sinan’ın anısının yaşatılması amacıyla heykeli konuldu. Sinan’ın, bir bankta otururken tasvir edildiği heykel, caddede fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşların ilgi odağı oldu.

Heykelin konulduğu yer ve tasvir şekli ise tartışmalara yol açtı. Söz konusu heykel, aradan 24 saat geçmeden, konulduğu bankla birlikte dün yerinden söküldü.

Monte edildiği taşlarla birlikte sökülen heykelin, bir adım daha ileriye taşınması, tepkilere yol açtı. Vatandaşlar olaya anlam veremezken, bir yandan da heykelle fotoğraf çekilmeye devam etti.

Mimar Sinan heykelinin hırsızlar tarafından yerinden sökülerek çalınmak istediği fakat ağır geldiği için mesafe kat edemedikleri iddia edildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER