A3 Haber

Erdoğan’ın ‘İdlib’ açıklamalarına Rusya’dan yanıt geldi

Erdoğan’ın ‘İdlib’ açıklamalarına Rusya’dan yanıt geldi

Erdoğan’ın ‘İdlib’ açıklamalarına Rusya’dan yanıt geldi
Ocak 31
13:16 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Rusya Astana ve Soçi’ye sadık değil” sözlerine Rusya’dan yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü, “Rusya yükümlülüklerini tümüyle yerine getiriyor” dedi.

Kremlin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Rusya, Astana’ya da Soçi’ye de sadık değil” açıklamasına yanıt verdi.

Sputnik’in haberine göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın İdlib’deki yükümlülüklerini tümüyle yerine getirdiğini belirtti.

“Bunu kabul etmiyoruz”

Peskov, basın toplantısı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleriyle ilgili sorular karşısında, “Bunu kabul etmiyoruz. Rusya, İdlib gerilimi azaltma bölgesine ilişkin Soçi Mutabakatı’ndaki yükümlülüklerini tümüyle yerine getiriyor” dedi.

Erdoğan, Rusya’yla görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından, ABD ile temasa geçmişti. Bunun üzerine ABD, İdlib’de devam eden harekatla ilgili açıklamada bulundu.

Suriye ordusu ilerleyişini sürdürüyor

İdlib’in Maaret el-Numan kasabasını geri alan Suriye ordusu, El Kaide bağlantılı Heyet Tahrir’uş Şam ve diğer cihatçı örgütlere karşı ilerlemeyi sürdürüyor.

Ordunun Serakib kasabasına 2 kilometre mesafeye kadar geldiği, ancak yolların TSK  tarafından kapatıldığı öne sürülüyor.

Ayrıca Serakib’in kuzeyinde TSK tarafından yeni bir kontrol noktası kurulmakta olduğu aktarılıyor.

Erdoğan: Askeri güç kullanmaktan çekinmeyeceğiz

Suriye’ye ilişkin açıklama yapan Erdoğan şunları söyledi:

“Suriye’nin ne diğer bölgelerindeki ne de İdlib’deki duruma seyirci kalmayacağız ve kalamayız. Tüm samimiyetimizle Suriye’nin istikrarını istiyoruz. Bunun için de askeri güç kullanmak dahil ne gerekiyorsa yapmaktan çekinmeyeceğiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER