A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Van’a 20 katrilyonu 644 kişi öldükten sonra harcadınız

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Van’a 20 katrilyonu 644 kişi öldükten sonra harcadınız

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Van’a 20 katrilyonu 644 kişi öldükten sonra harcadınız
Şubat 01
11:54 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da deprem sunum programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “Şimdi sorun Van depreminden haberin var mı” sözlerine “Van depreminde neler olduğunu biliyorum, 644 kişi hayatını kaybetti” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, Van depreminin ardından yapılan evlerin depremzedelere satıldığını da hatırlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Elazığ’da deprem sunum programına katıldı.

Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik “Şimdi sorun, Van depreminden haberin var mı diye, inanın yoktur. Biz Van depreminde yaklaşık eski parayla 20 katrilyona yakın para harcadık. Utanmadan soruyor; deprem için topladığınız paraları nereye harcadınız” sözlerine yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, “Van depreminde neler olduğunu biliyorum, 644 kişi hayatını kaybetti” diyerek şunları söyledi:

“Dedim ki, bu vergiler ne oldu, bu vergiler ile ne yaptınız? Yine kıyamet koptu. Yine en ağır hakaretlerle karşı karşıya kaldım. Bu vergiyi sadece ben ödemiyorum, vatandaş olan herkes ödüyor bu vergiyi. Bir vergi nereye harcanıyor, bunu da bilmek bizim hakkımız. Ben vergimi ödüyorsam, devleti yönetenlere de soracağım; Arkadaş bu vergiyi nereye harcadın? Bu benim hakkım çünkü devleti yönetenler kendi ceplerindeki parayı harcamıyorlar, bizim paramızı harcıyorlar. Demokrasinin çıkış noktası da budur; ben vergi ödüyorum, ödediğim vergileri nereye harcadın? Yine kıyamet koptu, yine kızdılar. Sen Van depreminde neler yaptığımızı biliyor musun? Biliyorum, bilmez olur muyum? Van depreminde 644 kişi hayatını kaybetti. Deniyor ki oraya 20 katrilyon lira para harcadık. Ne zaman? 644 kişi öldükten sonra. Soru şu; neden 644 kişi ölmeden önce yapmadınız? Ben bu soruyu sordum. Kriz yönetimi ayrıdır, önlem almak ayrıdır. Önlem alırsınız, elinizde olmayan nedenle bir olay olur ve krizi yönetirsiniz o zaman. Bir şey daha; binaları yaptınız doğru, 20 milyar lira harcadınız doğru. Ama hepsini sattınız, depremzedeler bunları satın aldılar.”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER