A3 Haber

Kızılay’da cinsel saldırı skandalı: Kızılay’dan ‘yeni öğrendik, görevine son verdik’ açıklaması

Kızılay’da cinsel saldırı skandalı: Kızılay’dan ‘yeni öğrendik, görevine son verdik’ açıklaması

Kızılay’da cinsel saldırı skandalı: Kızılay’dan ‘yeni öğrendik, görevine son verdik’ açıklaması
Şubat 01
16:23 2020

Kızılay’ın Ankara Beypazarı ilçe başkanlığına 2010 yılında seçilen Ahmet Kavas’ın cinsel istismar suçlamasıyla tutuklandığı ortaya çıktı. Kızılay, Kavas’ın görev yaptığı şubenin kapatılarak görevine temsilcilik düzeyinde devam ettiğini açıkladı.

Başkentgaz aracılığıyla iktidara yakın Ensar Vakfı’na 8 milyon dolar bağışlayan Kızılay’da şimdi de taciz vakası ortaya çıktı.

Kızılay’ın Ankara Beypazarı Şube Başkanlığı görevine 2010 yılında seçilen Ahmet Kavas’ın iki gence cinsel istismara teşebbüs ettiği suçlamasıyla hakkında hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ve tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

Kızılay’dan açıklama

Konuyla ilgili Kızılay’dan yapılan açıklamada olayın ortaya çıkmasının ardından Kavas’ın görevine son verildiği ve hakkında suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi.

Kızılay’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2010 tarihinde Türk Kızılay Beypazarı Şube Başkanlığı’na seçilen 2018 yılında Genel Merkez Yönetim Kurulu kararıyla şubesi kapatılarak faaliyetlerine temsilcilik düzeyine düşürülen Ahmet Kavas’ın yüz kızartıcı bir suça karıştığı bilgisi alınmış anında görevine son verilerek hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Hiçbir şekilde affedilemez bu insanlık dışı olaydaki failin en ağır şekilde cezalandırılması için yasal süreci de yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

Olayın arka planı

Oda TV’de yer alan detaya göre olayı arka planı şöyle:

Ahmet Kavas, Beypazarı’nda Kızılay Temsilciliğinin yanı sıra Fatih Cami imamı olarak görev yapıyor.

Beypazarı Belediye Gençlikspor’un da başkanı olan Ahmet Kavas, geçen gün tutuklandı.

Kızılay’ın “yüz kızartıcı” dediği olay ise, Kavas’ın iki gence cinsel saldırıda bulunması.

Yani, Beypazarı’nda imam olan, spor kulübünün başkanlığını, Kızılay’ın da temsilciliğini yapan Kavas, iki gence cinsel saldırıda bulunduğu için tutuklandı.

Kızılay da yaptığı resmi açıklamada olayı doğruladı, Kavas’ın “yüz kızartıcı” suç işlediğini söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER