A3 Haber

Onlar depremin en masum mağdurları

Onlar depremin en masum mağdurları

Şubat 01
10:36 2020

Elazığ’da yaşanan depremden, en fazla etkilenenler çocuklar ve sokaklarda sahipsiz ve aç dolaşan hayvanlar. Depremin ardından iç acıtan manzaraların yaşandığı Elazığ sokaklarında buz gibi bir havada, çocuklar ve sahipsiz sokak hayvanları arasında yaşanan örnek dayanışma, “Her şeye rağmen iyi ki umut, iyi ki sevgi, iyi ki onlar var” dedirten görüntüler sergilendi.

Depremin ardından buz gibi olan Elazığ sokaklarında bu günlerde acı, gözyaşı ve endişe hakim olsa da, “ Her şeye rağmen iyi ki umut, sevgi ve çocuklar var “dedirten, iç ısıtan manzaralarla da karşılaşılıyor.

Onlar depremin en masum mağdurları

Çocuklar ve sokak hayvanları arasında yıkıntılar arasında yaşanan gerçek dostluk ve gerçek sevgi, iyi ki umut ve iyi ki onlar var dedirtiyor.

Büyükler tarafından yapılan hataları bazen anne, bazen baba, bazen de en sevdikleri arkadaşlarının kaybı ile depremde ödeyen çocuklar, Elazığ’da sahipsiz bir şekilde aç ve susuz olarak dolaşan minik köpek yavrularını kurtarmak için seferber oldular.

Demirlerin arasına sıkışan yavru köpeği minik elleriyle kurtardılar

Hepsinin depreme ait unutamayacakları acı bir anısı olan çocuklar, sahipsiz yavru köpeklere yardım etmek için seferber oldular. Minik elleri ile demir parmaklıklar arasında sıkışan yavru köpeği kurtaran çocuklar, soğuktan donmak üzere olan yavru köpekleri sıkıştıkları demir parmaklıklar arasından çıkararak, elleri ile besleyip, su vererek yardımlaşma duygusunu unutan büyüklerine örnek oldular.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan miniklerin sokak hayvanlarına ilişkin sözleri ve deprem sonrası büyüklerinden ne beklediklerine ilişkin açıklamaları önemli mesajlar içeriyordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER