A3 Haber

THY’nin en genç kaptan pilotu 29 yaşındaki Selin Sevimli

THY’nin en genç kaptan pilotu 29 yaşındaki Selin Sevimli

THY’nin en genç kaptan pilotu 29 yaşındaki Selin Sevimli
Şubat 01
19:55 2020

Türk Hava Yolları’nın (THY) en genç kaptan pilotu belli oldu. Toplam 4 bin 974 pilotun görev yaptığı havayolu şirketinin en genç kaptan pilotu Boeing 737 tipi uçaklarda görev yapan kadın pilot 29 yaşındaki Selin Sevimli oldu.

Türk Hava Yolları’nda 2 bin 617’si kaptan, 2 bin 357’si ise ikinci pilotlardan oluşan toplam 4 bin 974 pilot bulunuyor. Bu pilotların içinde eğitim görenler de dahil 39’u kaptan olmak üzere toplam 211 de kadın pilot yer alıyor. Türk Hava Yolları’nda en genç kaptan pilot da bir kadın pilot oldu.

THY’de sekiz yıldır uçan Selin Sevimli, 29 yaşında kaptan pilot olmasıyla şirketin en genç kaptanı oldu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2008 yılında Anadolu Üniversitesi’nin Pilotaj bölümüne giren Selin Sevimli’nin Türk Hava Yolları ile yolları 2013 yılının ocak ayında kesişti. Dört yıl Boeing 737 ve üç yıl da uzun menzilli Boeing 777 tipi uçaklarda ikinci pilot olarak uçan Sevimli zorlu sınavları geçerek Eylül 2019 yılında kaptan pilotluk koltuğuna oturdu.

“Kadın pilota şaşıran yolcularımız oluyor”

Toplam beş bin uçuş saati olan THY’nin en genç kaptan pilotu Selin Sevimli, “Son dönemde biraz daha aşina olunmaya başlandı. Fakat şaşıran yolcularımız olabiliyor. Bazen anons da sesimizi duyduklarında kabin ekibimize şaşkınlıklarını ve mutluluklarını ileten yolcularımız oluyor. Bu tabii ki de bizi çok mutlu ediyor. Uçuş sonrası da denk geldiğimiz yolcularımız da bize mutluluklarını, duygularını dile getirdiklerinde bize her zaman motivasyon kaynağı oluyor. Umarım günden güne sayımız artarak devam eder ve bu artık olağan halde devam eder” diye konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER