A3 Haber

İSO Türkiye PMI Ocak’ta 50’nin üzerine çıktı, istihdam arttı

İSO Türkiye PMI Ocak’ta 50’nin üzerine çıktı, istihdam arttı

İSO Türkiye PMI Ocak’ta 50’nin üzerine çıktı, istihdam arttı
Şubat 02
13:34 2020

Hafta içinde açıklanan Merkez Bankası “Reel Kesim Güven Endeksi“ hafif gerilemiş ancak eşik değer 100’ün üzerinde kalmayı sürdürmüştü. Bugün açıklanan Ocak ayı ISO Türkiye PMI 22 ay sonra nihayet eşik değer 50’nin üzerine çıktı.

50,0’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, Aralık ayında 49,5 olan İSO Türkiye İmalat PMI Ocak ayında 51,3’e yükseldi.

22 aylık dönemde ilk kez eşik değer olan 50,0’nin üzerinde gerçekleşti ve sektörün faaliyet koşullarında ılımlı iyileşmeye işaret etti.

Bu arada istihdam son üç ayın ilk artışını kaydetti. Anket katılımcıları, yeni projeler ve iş genişletme planları nedeniyle ortaya çıkan ek kaynak ihtiyacının yeni işe alımları hızlandırdığını belirtti.

“Yüzde 5’in üzerine işaret ediyor”

IHS Markit Direktör Yardımcısı Andrew Harker’ın yorumu şöyle:

“Ocak ayı PMI verileri, Türk imalat sektörünün 2020 yılına olumlu bir başlangıç yaptığına işaret etti. Yeni siparişlerin büyüme bölgesine geçmesi, firmaları üretimi daha hızlı artırma konusunda cesaretlendirdi. Bunun sonucu olarak ek personel ihtiyacı oluştu.

PMI verileri ve resmi veriler arasındaki ilişki, yılın başında sanayi üretiminde yüzde 5’in üzerinde bir yıllık büyüme performansına işaret ediyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER