A3 Haber

‘Parlamenter sisteme geçişi savunanların oranı yüzde 64’e yükseldi’

‘Parlamenter sisteme geçişi savunanların oranı yüzde 64’e yükseldi’

‘Parlamenter sisteme geçişi savunanların oranı yüzde 64’e yükseldi’
Şubat 02
18:23 2020

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurttaşların başkanlık sistemine bakışına ilişkin son anket sonuçlarını açıkladı. Akşener, üç firmadan aldıkları sonuca göre parlamenter sisteme geçişi savunanların oranının yüzde 64’e kadar çıktığını belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ellerine ulaşan son anket sonuçlarına göre parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini düşünen yurttaşların oranının yüzde 64’e kadar yükseldiğini belirtti. Akşener, başkanlık sisteminin devamını savunanların ise yüzde 35’te kaldığına dikkat çekti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda yaptığı konuşmadan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener, iktidarın 25 yıllık hegemonyasını sonlandırdıklarını vurgularken, “Sonuçta İstanbul, Ankara ve Antalya gibi büyükşehirlerdeki çoğunluğunda 25 yıllık hegemonyanın kırılmasını sağladık. İzmit’te Abdullah Uçar diye bir kardeşim, Belediye Meclis Üyesi… Çağırdım ben kardeşimi. Çıkacaksın ne söyleyeceksin? Dedi ki ‘Abla Ben Kürdüm ama PKK’lı değilim’ Abdullah oğlum amayı kaldır; Ben Kürdüm, PKK’lı değilim. Sonra bir cümle daha ekledi. Benim ailemin PKK ile mücadelesini herkes iyi bilir. Bize yapılan iftiralara karşı sabrettik, milletimizin irfanına güvendik ve İstanbul’da Sayın Ekrem İmamoğlu 13 bin 500 oy farkla kazandı” diye konuştu.

Parlamenter sistemi savunanlar yükseliyor

Akşener parlamenter sistemi savunanların oranın her geçen gün yükseldiğini ifade ederken, “ Eğer kutuplaşma meselesini çözemezsek asıl beka meselesi o zaman başlayacak. Biz milletimizi dinlemeye devam edeceğiz. Bu ay, çeşitli firmalardan gelen anketlere göre, birinde yüzde 54, binde yüzde 64, birinde yüzde 63 oranında parlamenter sistem talebi var. Başkanlık sistemini savunanların oranı sadece yüzde 35” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER