A3 Haber

ABD tarihinde bir ilk: Türk emniyet müdürü göreve başladı

ABD tarihinde bir ilk: Türk emniyet müdürü göreve başladı

ABD tarihinde bir ilk: Türk emniyet müdürü göreve başladı
Şubat 05
17:53 2020

ABD New Jersey Emniyet Müdürlüğü’ne ilk defa bir Türk atandı. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, sosyal medyadan yaptığı açıklamada atamayı kutlarken, “New Jersey’nin ilk Türk kökenli Amerikalı emniyet müdürü İbrahim Mike Baycora’yı kutluyoruz” ifadelerine yer verdi

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, New Jersey Emniyet Müdürlüğü’ne ilk defa bir Türk’ün atanmasını kutladı. Büyükelçiliğin twitter hesabından yapılan açıklamada, “New Jersey’nin ilk Türk kökenli Amerikalı emniyet müdürü İbrahim “Mike” Baycora’yı kutluyoruz” ifadelerine yer verildi.

Baycora’nın ataması ABD tarihi açısından da önemli. Baycora,  hem Türk kökenli, hem de müslüman olan ABD’nin ilk emniyet müdürü ünvanını dün yeminin ardından kazandı. Büyükelçiliğin açıklamasında Türk kökenine vurgu yapılması dikkat çekti.

Eskişehir doğumlu

Eskişehir doğumlu olan Baycora’nın hayatının büyük kısmı, ABD’nin New Jersey’de Türklerin yoğun olarak yaşadığı Paterson şehrinde geçti. ABD Emniyeti’nde 32 yıldır çalışan Baycora da yemin töreninde yaptığı konuşmada, Paterson şehrinin kendisi için yarım yüzyıldan fazla evi olduğuna işaret ederken,”Paterson tüm hayatım boyunca benim kanımdaydı. Şimdi, 32 yıllık kariyerin ardından onun emniyet amiri olmak, büyük bir onur” demişti.

Belediye Başkanı Andre Sayegh de, çtörende yaptığı konuşmada, “Bizden birini kutlamak için buradayız” dedikten sonra “İbrahim” diyerek seslendiği Baycora’nın Paterson’dan yetiştiğine işaret etmişti.

Çift dal mezunu

Baycora, Boston Üniversitesi’nde yüksek eğitime başlamasına karşın, çok pahalı olduğu için New Jersey’e dönmüş ve Rutgers Üniversitesi’nde, iş idaresi ve kimya mühendisliğini okuyarak çift dal yapmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER