A3 Haber

Elazığ ve Malatya için ürküten deprem raporu: 10 bine yakın bina hasarlı

Elazığ ve Malatya için ürküten deprem raporu: 10 bine yakın bina hasarlı

Elazığ ve Malatya için ürküten deprem raporu: 10 bine yakın bina hasarlı
Şubat 06
00:13 2020

CHP, 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ ve Malatya’da yaptığı incelemeler sonucunda 0 bine yakın binada hasar olduğunu açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, partisinin Elazığ ve Malatya depreminin ardından yaptığı inceleme çalışmaları sonrasında hazırladığı raporu paylaştı. CHP’li Parti yöneticileri tarafından hazırlanan raporda, köy evlerindeki hasar oranının yüzde 80 olduğu, toplamda 10 bine yakın evin hasar aldığı vurgulandı.

Ağbaba, depremle ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin önergenin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini hatırlatarak, “Bir zafer kazanmış gibi deprem araştırma komisyonu kurulmamasını alkışladılar. Geçmişte doping araştırma komisyonu, aromatik bitkileri araştırma komisyonu, teknolojik bağımlılığını araştırma komisyonu kurulmuş ama depremle ilgili araştırma komisyonu kurulmuyor” diye konuştu.

CHP tarafından hazırlanan deprem raporunda şu tespitlere yer verildi:

“Depremde, Elazığ’da Sivrice, Malatya’da Doğanyol ve Pütürge ilçeleri en çok etkilenen bölgeler oldu. Doğanyol ve Pütürge’de kerpiç evlerin neredeyse tamamı yıkıldı.

Pütürge ilçesinde ağır ve orta hasarlı bina toplamı en az 3 bin 217, Doğanyol ilçesinde en az bin 180, Kale ilçesinde ise en az bin 102 olduğu belirlendi

Depremin ikinci günü itibariyle AFAD tarafından dağıtılan çadırlar köylerin neredeyse tamamına ulaştırıldı. Ancak hava sıcaklığının eksi 15 dereye kadar düşmesi, deprem bölgesinin bazı yerlerinde kar kalınlığının da 2 metreye çıkması nedeniyle yurttaşların önemli bir bölümü çadırlarda kalamadı. Yurttaşlar hasarlı olmasına karşın soğuk hava nedeniyle evlerinde kalmayı tercih etti.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER