A3 Haber

‘İdlib’de gözlem noktalarına TSK karşı çıktı, SADAT kurulsun diye ısrar etti’

‘İdlib’de gözlem noktalarına TSK karşı çıktı, SADAT kurulsun diye ısrar etti’

‘İdlib’de gözlem noktalarına TSK karşı çıktı, SADAT kurulsun diye ısrar etti’
Şubat 06
10:13 2020

İdlib’de kurulan ve bir bölümü Suriye tarafından kuşatılan gözlem noktalarına TSK’nin karşı çıktığı, noktaların  SADAT’ın ısrarıyla kurulduğu söyleniyor.

TSK tarafından İdlib’de kurulan gözlem noktaları, son dönemde Suriye ordusu tarafından kuşatılmaları sebebiyle tartışma konusu olmaya başlamıştı.

Cumhuriyet’ten Mehmet Ali Güler, kuşatılan gözlem noktalarına ilişkin yazarak gözlem noktalarının TSK tarafından istenmediğini, SADAT’ın ısrarıyla kurulduğunu söyledi.

SADAT’ın İdlib’deki rolü ne?

Güler’in yazısının ilgili bölümü şöyle:

Birincisi, saraya fikir üreten SETA, 3 Şubat’tan önce ABD ve AB’nin İdlib’de devreye girmesi için çağrı yapmıştı.

İkincisi, Pentagon’a 276 sayfalık rapor hazırlayan RAND, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı, Türk-Amerikan ilişkilerinde “anahtar muhatap” ilan etmişti.

Ve ekleyelim: Türkiye’nin İdlib’de gözlem noktası kurmasına TSK’nin karşı çıktığı; komutanların, gözlem noktalarıyla yapılacak işin İHA’larla yerine getirebileceğini savunduğu belirtiliyor. Ancak sarayın (eski) askeri başdanışmanı SADAT’çı Adnan Tanrıverdi ve ekibinin gözlem noktalarında ısrar ettiği ve Erdoğan’a kabul ettirdiği söyleniyor.

Ve not edelim: Teyit ettiremediğim ham bilgiye göre ise Wolters, Akar ve Güler’e Suriye’nin kuzeyi için yeni bir işbirliği planı önerdi!

Son noktayı koyalım: Türkiye, ABD’nin stratejik hedefi durumundadır. Amerikan çengeline takılarak Türkiye’yi yeniden ABD planlarına eklemleyenler büyük hata yaparlar!

SADAT nedir?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski askeri başdanışmanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi tarafından kurulan SADAT, bir paralı asker şirketi olarak biliniyor.

SADAT için, Erdoğan’a doğrudan bağlı bir silahlı milis gücü olduğu da öne sürülüyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER