A3 Haber

Kılıçdaroğlu: Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa’yız

Kılıçdaroğlu: Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa’yız

Kılıçdaroğlu: Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa’yız
Şubat 09
17:47 2020

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Trump’ın açıkladığı “Yüzyılın anlaşması” adıyla açıkladığı tek taraflı Ortadoğu Barış Planı’na tepki göstermek amacıyla düzenlenen Büyük Kudüs Mitingi’nde açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi tarafından Trump’ın açıkladığı “Yüzyılın anlaşması” adıyla açıkladığı tek taraflı ‘Ortadoğu Barış Planı’na tepki göstermek amacıyla Yenikapı Meydanı’nda “Büyük Kudüs Mitingi” düzenledi. Mitingi Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasında Necmettin Erbakan’ı anarken, Filistin için hak, hukuk ve adalet çağrısı yaptı.

Kılıçdaroğlu, siyasi ayrılıkları bir araya getiren davanın Kudüs olduğunu vurgularken,  “Türkiye’nin yurtseverlerini ve Türkiye’nin ilk Kudüs mitingini 1969 yılında düzenleyen Milli Görüş kurucusu Merhum Necmettin Erbakan’ı saygıyla anıyorum. Hepimizin kalbi Kudüs için atmaktadır. Hakkın ve hukukun hakim olduğu Türkiye, Ortadoğu ve dünya için mücadele ediyoruz. Her firavunun Musa’sı vardır. Günümüzün firavununa karşı her birimiz birer Musa’yız. Hiç kimsenin umudu kırılmasın. Siyasi olarak farklı görünen iki hareketi bir araya getiren bir davadır Kudüs. İslam dünyasındaki tüm parçalanmışlığa, İslam dünyasındaki ülkelerin Trump’ın sözde planına destek olmalarına rağmen Allah hak hukuk ve adalet isteyenlerle bereber diyoruz. Filistin için hak hukuk ve adalet diyoruz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER