A3 Haber

Hiç alkollü içki kullanmayan bir kişinin vücudu, kendi alkolünü üretti

Hiç alkollü içki kullanmayan bir kişinin vücudu, kendi alkolünü üretti

Hiç alkollü içki kullanmayan bir kişinin vücudu, kendi alkolünü üretti
Şubat 12
11:56 2020

Yeni bir vaka araştırması, hayatında hiç alkollü içki almadığını söyleyen ama sık sık sarhoş durumda görülen bir adamın bağırsağının, karbonhidrat aldığı her seferinde alkol üretmeye başladığı ender görülen ve “oto-mayalama sendromu” adı verilen bir sağlık durumu yaşadığını belirtiyor.

Çevrimiçi sağlık portalı webMD’de yayımlanan habere göre, hiç alkol almadığında ısrar etmesine rağmen, 46 yaşındaki adamın ailesi, doktorları ve polis yıllarca onun gizli içici olduğunu düşündü.

Adam, “bilinç bulanıklığı ve saldırgan davranış sergiliyor”, sık sık düşüyor ve hatta alkollü araç kullanma şüphesiyle tutuklanıyordu.

Sonunda, antibiyotik kullanımı da dahil olmak üzere “bağırsak bozuklukları”, sindirim sisteminde fermente edici mantar ya da bakterin kontrol edilemez artışıyla sonuçlandığında ortaya çıkan “oto-mayalama sendromu” tanısı kondu.

New York’daki Richmond University Medical Center doktorlarının gerçekleştirdiği ve BMJ Open Gastroenterology dergisinde yayınlanan araştırmaya göre pizza, makarna, hamur ve soda gibi karbonhidratlar tüketildiğinde bu mikroplar söz konusu besin ya da içeceklerdeki şekeri etanole çevirerek “kanda yüksek alkol düzeyine” yol açıyor.

NBC News haberine göre, yukarıda sözü edilen hastanın sorunları 2011 yılında parmağındaki bir yaralanma nedeniyle antibiyotik kullanmaya başladıktan sonra ortaya çıktı.
Uzun bir mücadeleden sonra hastaya antifungal (mantar önleyici) verildi ve sindirim sisteminde iyi bakterilerin üremesini destekleyen probiyotikleri almaya başladı. Belirtileri yok oldu ve sonunda normal diyete geri döndü.

(Çeviri: Ayşen Tekşen) 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER