A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan EYT açıklaması: Daha fazla çalışıp prim ödüyorlar, daha az maaş alıyorlar

Kılıçdaroğlu’ndan EYT açıklaması: Daha fazla çalışıp prim ödüyorlar, daha az maaş alıyorlar

Kılıçdaroğlu’ndan EYT açıklaması: Daha fazla çalışıp prim ödüyorlar, daha az maaş alıyorlar
Şubat 14
15:00 2020

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Niçin EYT’liler var? Siz böyle bir reform dünya da gördünüz mu? Daha fazla çalışıyor, prim ödüyor. Daha az emekli aylığı alıyor. Yaşı dolmayı evde beklese yaşı dolduğunda daha fazla aylık alacak. Bu reform diye Türkiye satıldı” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) 16. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Kılıçdaroğlu, “EYT’liler var. Niçin EYT’liler var? Şöyle bir reform yaptılar kaç işçi bunun farkında, kaç sendikacı bunun farkında onu da bilmiyorum. Kişi prim ödeme gün sayısını bırakınca işi bırakıyor, işi olduğu halde. Çalışsa alacağı emekli aylığı düşecek. Siz böyle bir reform dünya da gördünüz mu? Daha fazla çalışıyor, prim ödüyor. Daha az emekli aylığı alıyor. Yaşı dolmayı evde beklese yaşı dolduğunda daha fazla aylık alacak. Bu reform diye Türkiye satıldı” ifadelerini kullandı.

“Kaç işçi, sendikacı bunun farkında?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DİSK’in 16. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda konuştu.

Kılıçdaroğlu, “EYT’liler var. Niçin EYT’liler var? Şöyle bir reform yaptılar kaç işçi bunun farkında, kaç sendikacı bunun farkında onu da bilmiyorum. Kişi prim ödeme gün sayısını bırakınca işi bırakıyor, işi olduğu halde. Çalışsa alacağı emekli aylığı düşecek. Siz böyle bir reform dünya da gördünüz mu? Daha fazla çalışıyor, prim ödüyor. Daha az emekli aylığı alıyor. Yaşı dolmayı evde beklese yaşı dolduğunda daha fazla aylık alacak. Bu reform diye Türkiye satıldı. Bu yasa parlemantoda görüşülürken o zaman düz bir Milletvekildim. CHP’li milletvekilleri bunu protesto etti. Genel Kurul salonunu terk ettiler. Kaç işçi, sendikacı bunun farkındaydı, kaç sendikacı bunun farkındaydı. Şimdi EYT’liler var, sorun çözülecek. Taşeron işçilerinin derdi vardı. Onların mücadelesini verdik, hala sonuca ulaşmış değiliz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER