A3 Haber

Bahçeli: Darbeye heves edenlerin hevesleri mezarda kalacaktır

Bahçeli: Darbeye heves edenlerin hevesleri mezarda kalacaktır

Bahçeli: Darbeye heves edenlerin hevesleri mezarda kalacaktır
Şubat 18
12:40 2020

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli,  İYİ Parti’de istifaları da değerlendirirken, “Kimse tahriklere kapılmasın” dedi. Darbe tartışmalarına da değinen Bahçeli, “Darbeye heves edenlerin hevesleri mezarda kalacaktır” dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli konuşmasında, gündemde ‘yeni bir darbe’ tartışması doğuran Amerikan düşünce kuruluşu Rand Corporation’ın “Türkiye’nin Milliyetçi Yönelişi” başlıklı son Türkiye raporuna tepki gösterdi.

Bahçeli darbe iddialarına ilişkin “Türkiye üzerinde vahşi bir oyun kurgulanmaktadır. Pentagon ve CIA’nın sponsor olduğu bir düşünce kuruluşunun yayımladığı sipariş rapor yeni bir darbe ihtimalini, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin orta kademesinin sözde rahatsızlığını adice açıklamıştır. Darbe iddiaları maalesef herkesin diline düşmüştür. Yeni bir darbe ihtimalini dillendirmek bile bu ülkeye, bu millete nankörlük ve nimet bilmezliktir. Darbeyi aklından geçiren varsa, millete silah çekmeyi düşünen bulunuyorsa biliniz ki 82 milyonun kanını dökmeden bu şerefsiz tertip ve teşebbüsünde muvaffak olamayacaktır. Darbe demek karanlık demektir, iç çatışma demektir, Türkiye’nin defni ve tasfiyesi anlamına gelecektir. Bilinmelidir ki, bu kanlı ve köhne sayfa açılmamak üzere kapanmıştır. Darbeye heves edenlerin hevesleri kursaklarında değil mezarda kalacaktır” şeklinde konuştu.

“İYİ Parti iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar“

İYİ Parti’de isitifaları değerlendiren Devlet Bahçeli, “MHP’nin Türk milletini kucaklamakta kapısı her zaman açıktır. Her defasında söylüyoruz: Milletimizle kucaklaşmak istiyoruz. Ancak Türkiye’nin siyasi istikrara, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde hiçbir siyasi partide istikrarsızlık söz konusu olmamalıdır. Bunlara dikkat etmek lazım. Bir tarafta yeni parti kuruluşları tartışması var, bir tarafta FETÖ’nün siyasi ayağı tartışması var, bir tarafta da siyasi partileri karıştırmak isteyen zihniyetler var. İYİ Parti iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar” dedi.

“Rusya’yı 93 Harbi’nden biliriz”

İdlib’de yaşanan gelişmeleri ardından Rusya’yı eleştiren Bahçeli, “Rusya Federasyonu kriz siyasetini sınırlarımızda icra etmektedir. Herkese başka konuşan Rusya’yı hiçbir makyaj gizleyemez. İran desen Esad’ı Türkiye’ye kışkırtmayı iş edinmiştir. Rusya Devlet Başkanı, Esad’ın yüzüne sıçrayan kanı süratle temizleyip aklanmalıdır. Kimse bize maval okumasın biz Rusya’yı 93 Harbi’nden biliriz. Biz Rusya’yı Yalta Konferansı’ndan biliriz. Biz sıkacağımız eli, atacağımız yumruğu biliriz“ diye konuştu.

“Esad gitmeden barış olmaz”

Bahçeli, Suriye’de Esad gitmeden barışın mümkün olmadığını savunurken, “Hiçbir suçu günahı olmayan yüzbinler çadırlarda birbirlerine sarılarak ısınmaktadır. Türkiye insani sorumluluğunu yerine getirmiştir. Sınır kapıları aralanmıştır. Ama yeni sığınmacı dalgası ülkemizin kaldıramayacağı bir yüktür. Kapasitemiz dolmuştur. Esad gitmeden koltuğundan indirilmeden barış ve huzur mumla aranacaktır” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER