A3 Haber

Peskov: Türkiye’nin İdlib operasyonu ‘en kötü senaryo’ olur

Peskov: Türkiye’nin İdlib operasyonu ‘en kötü senaryo’ olur

Peskov: Türkiye’nin İdlib operasyonu ‘en kötü senaryo’ olur
Şubat 19
15:21 2020

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Türkiye’nin İdlib operasyonu ‘en kötü senaryo’ olur” dedi.

Rusya’nın haber ajansı TASS’ta yer alan habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Türkiye’nin İdlib’e yönelik olası operasyonuna Rusya’nın tepkisi ne olur?” sorusuna, “En kötü senaryonun gerçek olmasını beklemeyelim” yanıtını verdi.

Türkiye’nin İdlib’e olası operasyonunu, ‘en kötü senaryo’ olarak değerlendiren Dmitriy Peskov, “Suriye’nin meşru otoritesine ve silahlı kuvvetlerine yönelik bir operasyonsa, kesinlikle en kötü senaryo olacak” dedi.

Rusya’nın, İdlib’de gerginliğin daha fazla tırmanmasını önlemek amacıyla Türkiye ile iş birliğini sürdüreceğine işaret eden Peskov, “İdlib’deki gergin durumun daha da artmasını önlemek için Türk meslektaşlarımızla temaslarımıza devam etmeye kararlıyız” diye konuştu.

Erdoğan “harekat an meselesi” demişti

Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada İdlib’e operasyon yapılacağını duyurarak şunları söylemişti: “Türkiye, İdlib konusunda kendi harekât planlarını uygulamak üzere her türlü hazırlığını yapmıştır. Her operasyonda olduğu gibi, bu konuda da “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyoruz. Daha açık bir ifadeyle, İdlib harekatı artık bir an meselesidir.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER