A3 Haber

Çin’den ‘koronavirüs aşısı’ açıklaması

Çin’den ‘koronavirüs aşısı’ açıklaması

Çin’den ‘koronavirüs aşısı’ açıklaması
Şubat 24
20:41 2020

Çin’in Rusya büyükelçisi Zhang Hanhui, yeni koronavirüse (COVID-19) karşı bağışıklık tepkisi oluşturmaya yardımcı etkili bir aşı geliştirildiğini, test aşamalarının sürdüğünü duyurdu. Dünya Sağlık Örgütü aşı çalışmalarını geliştirmek için Rusya’ya bir heyet gönderdi.

Çin’in Rusya büyükelçisi Zhang Hanhui, yeni koronavirüse (COVID-19) karşı bağışıklık tepkisi oluşturmaya yardımcı etkili bir aşı geliştirildiğini, test aşamalarının sürdüğünü duyurdu. “Çin’de bu salgını en sonunda yeneceğimize dair büyük bir güven var” diyen Hanhui, “Wuhan’daki salgın merkezinin yanı sıra, bu ayın sonuna kadar çoğu il ve ilde hayat normale dönecek. Hanhui, bu gelişmenin mart ayında gerçekleşeceğini düşündüğünü belirtti.

Uluslararası işbirliği artırılıyor

ANKA’nın haberine göre Çin, koronavirüs yayılımıyla mücadele etmek için uluslararası işbirliğini geliştiriyor. Dünya Sağlık Örgütü yeni koronavirüs üzerine bir çalışma yürütmesi için ülkeye bir heyet gönderdi. Büyükelçi Hanhui, “Bu heyet Rusya’dan iki uzman içeriyor. Daha önce Rusya tıp uzmanlarından oluşan bir heyet gönderdi ve uzmanlarımız görüş alışverişinde bulundu. Bu, sağlık sektöründe Çin ile Rusya arasındaki işbirliğinin çok iyi bir başlangıcı” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER