A3 Haber

Servis şoförü alkollü çıktı, öğrencileri okula polis bıraktı

Servis şoförü alkollü çıktı, öğrencileri okula polis bıraktı

Servis şoförü alkollü çıktı, öğrencileri okula polis bıraktı
Şubat 24
16:15 2020

Edirne Keşan’da , polisin trafik uygulamasında durdurulan ve içinde 17 özel eğitim öğrencisinin bulunduğu servis minibüsü sürücüsü 0.68 promil alkollü çıktı. Para cezası kesilen sürücünün, ehliyetine altı ay süreyle el konulurken öğrencileri derse geç kalmamaları için okula polis bıraktı.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, sabah saatlerinde, şehir içinde yolcu ve öğrenci taşımacılığı yapan minibüsler ile servis araçlarını denetledi.

Ekipler, Yeni Mahalle’de içerisinde Keşan Gazi Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda eğitim gören 17 öğrencinin bulunduğu Ü.A. yönetimindeki servis minibüsünü durdurdu. Yapılan kontrolde sürücü Ü.A.’nın 0.68 promil alkollü olduğu belirlendi.

Ehliyetine el konuldu

Ü.A.’nın ehliyetine 6 süreyle el konulurken, ‘alkollü araç kullanmak’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye atmak’ ile ‘karayolları trafik yönetmeliği ve okul servis araçları hizmet yönetmeliğinde uymamak’ suçlarından 3 bin 16 lira para cezası uygulandı.

Öğrencileri okula polis bıraktı

Öğrenciler derse geç kalmamaları için yetki belgesi bulunan bir polis memurunun kullandığı servis minibüsüyke Gazi Özel Eğitim Uygulama Okulu’na bırakıldı. Minibüs daha sonra trafikten men edilerek, yediemin otoparkına çekildi.

Dokuz öğrenci servis şoförüne ceza

Denetimlerde ayrıca 11 öğrenci servis aracı ile sürücülerinin sorgulaması yapıldı. üç sürücüye fazla koltuk bulundurmaktan, üç sürücüye yangın tüpü bulundurmamaktan, üç sürücüye de “Karayolları trafik yönetmeliği ve okul servis araçları hizmet yönetmeliğine uymamak” suçundan ceza kesildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER