A3 Haber

AKP’li belediye Atatürklü logodan rahatsız oldu, yeni logo yaptırdı

AKP’li belediye Atatürklü logodan rahatsız oldu, yeni logo yaptırdı

AKP’li belediye Atatürklü logodan rahatsız oldu, yeni logo yaptırdı
Şubat 25
14:20 2020

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 27 yıllık logosunu değiştirerek logodaki Atatürk’ü kaldırdı. Bir belediye personeline yaptırılan logonun Atatürksüz olması sosyal medyada da büyük tepki çekti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak 1993 yılında kurulan SASKİ Genel Müdürlüğü’nün kullandığı 27 yıllık Samsun simgesi olan Atatürklü logo değiştirildi. Herhangi bir duyuru olmadan yapılan yeni logo tepkilere neden oldu.

SASKİ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Logo çalışması yapmadan farklı alternatifler konusunda personelimizin görüşlerine başvurmuştuk. Kurumsal kimlik çalışmaların ciddi anlamda mali bir bedeli söz konusudur. Bizler bir yandan tasarruf yaparken diğer yandan geniş çaplı bir çalışma ve tanıtım yaparak kurumu mali yükün altına sokmayı uygun görmedik. İlerleyen zamanlarda logomuzun hikayesini de sizlerle paylaşacağız. Kurum içerisinde çalışanlarımız ve yöneticilerimizle istişare edilerek kabul görmüştür. İlerleyen zamanlarda sizlerin de desteğiyle çok daha güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

CHP’li Zeybek: Atatürk’ten kim rahatsız oldu?

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Atatürk’ün yer almadığı yeni logoya tepki göstererek “SASKİ, personelinin veya birkaç belediye yöneticisinin malı ve yeri değildir. SASKİ Samsun halkının mülküdür. Atatürk ülkemizin, devletimizin kurucusudur. Atatürklü logolarından rahatsız olanlar, Atatürk karşıtı görüşlerini, tavırlarını bu şekilde dışarı vurma yöntemleri rahatsız edicidir. Görüşlerini dile getirme konusunda açık konuşsunlar. Kendilerine makam veren bu millet o makamı dar eder. Oturduğumuz yerin Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne borçlu olduğumuzu unutmayınız. SASKİ’de Atatürk amblemli logoyu kaldıran Samsun Büyükşehir Belediyesi yöneticilerini kınıyorum” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER