A3 Haber

Avrupa ülkeleri tedirgin: Koronavirüs İtalya’dan yayılmaya devam ediyor

Avrupa ülkeleri tedirgin: Koronavirüs İtalya’dan yayılmaya devam ediyor

Avrupa ülkeleri tedirgin: Koronavirüs İtalya’dan yayılmaya devam ediyor
Şubat 26
10:08 2020

Avrupa’da Covid-19 (yeni koronavirüs) hızla yayılmaya devam ediyor. Avrupa ülkelerine koronavirüs vakalarının İtalya’ya seyahat eden hastalardan kaynaklandığı belirtildi.

Avusturya, Hırvatistan ve İsviçre ve Kuzey Afrika’da da Cezayir, ülkelerinde görülen vakaların İtalya’ya seyahat eden hastalardan kaynaklandığını söyledi.

Koronavirüs testinin pozitif çıktığı ilk Latin Amerika ülkesi ise Brezilya oldu. Virüsü kapan Brezilyalının, İtalya’dan ülkeye uçtuğu belirtildi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, koronavirüsün Avrupa’da en etkili olduğu ülke olan İtalya’da 300’den fazla vaka görüldü, 11 kişi de virüs nedeniyle öldü.

Sınırlar açık tutulacak

Salı günü toplanan Fransa, Almanya, İtalya Sağlık Bakanları ile Avrupa Komisyonu yetkilileri sınırların açık tutulacağını söyledi.

İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza “Sınırlara saygı duymayan bir virüsten bahsediyoruz” dedi.

İtalya’dan diğer ülkelere yayılmaya devam ediyor

  • Avusturya: Inssbruck ‘ta yaşayan genç bir İtalyan çiftte koronavirüs olduğu tespit edildi. Gençlerden biri kapatılan otelde çalışıyordu.
  • İsviçre: İtalya sınırındaki Ticino’da yaşayan 70li yaşlarında bir kişinin 15 Şubat’ta Milano’da virüse yakalandığı şimdi karantina altında tutulduğu bildirildi
  • Hırvatistan: İtalya’dan kısa bir süre önce Hırvatistan’a dönen bir erkek, Balkanlarda virüse yakalandığı tespit edilen ilk kişi oldu.
  • İspanya: İtalya’nın kuzeyinden Barselona’ya dönen bir kadın, ülkedeki ilk koronavirüs vakası oldu.
  • Fransa ve Almanya: Kısra bir süre önce İtalya’ya gidip ülkelerine dönenler arasında yeni vakalar olduğu bildirildi.

Koronavirüs ABD ordusuna da sıçradı

ABD’nin Güney Kore’de bulunan askerlerinden birinde koronavirüs tespit edildiğini açıkladı. ABD’nin Güney Kore’de bulunan Kore Askeri Gücü (USFK) tarafından yapılan açıklamada, “Camp Carroll’da konuşlu bir USFK askerinde yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. Askeri gücü korumak için gerekli tüm uygun kontrol önlemlerini uyguluyoruz” ifadelerine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER