A3 Haber

Taciz şikayetiyle karakola gitti, adını öğrenen bekçinin tacizine uğradı

Taciz şikayetiyle karakola gitti, adını öğrenen bekçinin tacizine uğradı

Taciz şikayetiyle karakola gitti, adını öğrenen bekçinin tacizine uğradı
Şubat 27
12:57 2020

Uğradığı tacizi şikayet etmek için emniyete giden kadının adını öğrenen bekçi, sosyal medya hesabından takip ettiği kadını taciz etti. Bekçi hakkında altı aydan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Ankara Cebeci’de yaşayan P.K. isimli kadın, bir erkek tarafından, evinin penceresinden izlenerek aylarca taciz edildi. İ.V.Y. isimli erkeğin, P.K’nin bahçe katındaki penceresinden odaları izlediği belirlendi.

P.K, kamera kayıtları aracılığıyla da tespit edilen tacizciyi şikayet etmek için karakola gitti. Cebeci Şehit Birol Öztekin Polis Merkezi Amirliği’ndeki işlemler sırasında P.K.’nin ismini öğrenen mahalle bekçisi A.Y.C., sosyal medya üzerinden tacize başladı. Bekçi A.Y.C, 1 Kasım 2018 tarihinde Facebook üzerinden P. K’ye mesaj atarak tacizde bulundu.

Bekçi hakkında suç duyurusu

P.K., bu sefer de bekçi A.Y.C. hakkında tacizden dolayı suç duyurusunda bulundu. P.K., polis merkezinde verdiği ifadesinde “Bana mesaj gönderen kişinin Facebook profiline baktığımda sürmekte olan taciz soruşturması için gitmiş olduğum polis merkezinde daha önceden görmüş olduğum bekçi olduğunu fark ettim. Mesaj gönderen kişinin mesleği bölümünde bekçi yazdığını gördüm” dedi.

Bekçi A.Y.C. ise ifadesinde P.K.’yi tanımadığını ve Facebook hesabının olmadığını öne sürdü.

Altı aydan üç yıla kadar hapis istemi

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, suç duyurusu üzerine A.Y.C.’nin cinsel taciz suçundan cezalandırılması istemiyle iddianame hazırladı. Savcılığın 8 Ocak tarihinde hazırladığı iddianamede, “P.K.’nin daha önce tanımadığı bekçiye yönelik iftirada bulunmasını gerektirecek bir husumet bulunmadığı, bekçinin mesaj göndererek cinsel taciz suçunu işlediğine dair kamu davası açmaya yeter delil ve şüphe bulunduğunu” belirtildi.

İddianamenin kabulünün ardından A. Y. C. hakkında altı aydan üç yıla kadar hapis cezasıyla dava açıldı.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER