A3 Haber

Bolu Belediye Başkanı Özcan: Edirne’ye gitmek isteyen mültecilere ücretsiz otobüs verilecek

Bolu Belediye Başkanı Özcan: Edirne’ye gitmek isteyen mültecilere ücretsiz otobüs verilecek

Bolu Belediye Başkanı Özcan: Edirne’ye gitmek isteyen mültecilere ücretsiz otobüs verilecek
Şubat 28
17:27 2020

Göreve geldikten sonra yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması talimatını veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, savaştan kaçarak Bolu’ya gelen sığınmacıların Edirne’ye ücretsiz gidebilmeleri için otobüs kaldıracağını açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, savaştan kaçarak Bolu’ya gelen sığınmacıların, sınır ili olan Edirne’ye ücretsiz gidebilmeleri için otobüs kaldıracağını açıkladı.

Özcan yaptığı açıklamada, gitmek isteyen mültecilerin muhtarlık veya belediyeye başvurmasını söyleyerek, “Dün gece Suriye’de muhtemelen rejim güçleri tarafından kahraman Türk askerimize yönelik hava saldırısı gerçekleştirildi. Ben şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımızın da şifa bulmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Sayı ne kadar olursa olsun…”

Mültecilerin Edirne’ye gitmeleri için ücretsiz otobüs kaldırmayı taahhüt ettiklerini belirten Özcan, “Bu hain saldırıdan sonra hükümetimiz, mülteciler için sınır kapılarının açıldığını duyurdu. Bu kapsamda biz de arkadaşlarımız ile çalıştık. Biz de, Bolu’daki mültecilerin sınır şehri olan Edirne’ye ulaşabilmeleri için Bolu’dan ücretsiz otobüsler kaldırmayı taahhüt ediyoruz. Edirne’ye gitmek isteyen mülteciler muhtarlıklara ve Bolu Belediyesi’ne başvuru yapabilirler. Sayı ne kadar olursa olsun biz buradan Edirne’ye naklini gerçekleştirmeye hazırız” şeklinde konuştu.

Dün geceden beri “açık kapı” politikası uygulanıyor

Suriye’de yaşananlar sonrasında AB’nin Türkiye’ye destek vermemesinin ardından dün gece saatlerinden beri “açık kapı” politikası uygulandığı görülüyor.

Sığınmacılar sahillere ve kara sınırına akın ederken, kaçak geçişlerin serbest bırakıldığı televizyon kanallarından canlı yayımlanıyor.

Dikili ve Ayvacık sahilleri doldu

İzmir”in Dikili ilçesinde sığınmacılar Yunanistan’a geçmek için sahillerde toplandı. Sığınmacılar Lastik bot alarak Yunanistan’a doğru hareket etme planı içinde.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sahillerinden Yunanistan’ın Midilli Adasına lastik botlarla geçmek isteyen sığınmacılar, sığınmacıların kara ve deniz yoluyla Avrupa’ya geçmesine engel olunmayacağı haberleri üzerine Ayvacık sahillerine gelmeye başladı.

Edirne’de sınır kapılarına yürüyüş

Edirne’de sığınmacılar, Avrupa ülkelerine gitmek için Yunanistan ve Bulgaristan sınır kapısına yürüyor. Yüzlerce sığınmacı Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı ile Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti.

İstanbul’dan da sığınmacılar Edirne’ye hareket etti. Sığınmacılar, tuttukları minibüsler ve taksilerle Edirne’ye doğru yola çıktı.

Avrupa Komisyonu’ndan açıklama

Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu’nun sözcüsü, düzenlediği basın toplantısında, sığınmacı politikasında değişiklikle ilgili resmi bir açıklama yapmamış olan Ankara’dan AB’ye sığınmacı akışını kontrol etmekle ilgili taahhütlere bağlı kalmasını beklediklerini belirtti.

Sözcü, “Türk tarafının sığınmacı ya da göçmen politikasında herhangi bir değişiklik yaptığına dair resmi açıklamada bulunmadığını vurgulamak isterim” ifadesini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER