A3 Haber

Dışişleri: Endişeye kapılan sığınmacılar sınırlara doğru hareketlenmeye başladı

Dışişleri: Endişeye kapılan sığınmacılar sınırlara doğru hareketlenmeye başladı

Dışişleri: Endişeye kapılan sığınmacılar sınırlara doğru hareketlenmeye başladı
Şubat 28
13:40 2020

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, “Gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler, Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır” dedi.

A3 Haber Merkezi – Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye’deki göçmen ve sığınmacılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Türkiye’nin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur” diyen Aksoy, İdlib’de yaşanan ve yüz binlerce insanın yerlerinden edilmesine neden olan son gelişmelerin, Türkiye üzerindeki mevcut göç baskısını daha da artırdığını savundu.

Aksoy, “Bu gelişmeler, halkımız ve dünya kamuoyu tarafından takip edilmektedir, ülkemizdeki sığınmacılar ve göçmenleri de derinden etkilemektedir. Nitekim gelişmelerden endişeye kapılan ülkemizdeki bazı sığınmacı ve göçmenler, Batı sınırlarımıza doğru hareketlenmeye başlamışlardır. Durumun kötüleşmesi halinde bu risk artarak devam edecektir. Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkemizin mülteciler ve sığınmacılara yönelik politikasında bir değişiklik yoktur” dedi.

Dün geceden beri “açık kapı” politikası uygulanıyor

Aksoy’un açıklamalarına karşın Türkiye’nin dün gece saatlerinden beri “açık kapı” politikası uyguladığı görülüyor.

Sığınmacılar sahillere ve kara sınırına akın ederken, kaçak geçişlerin serbest bırakıldığı televizyon kanallarından canlı yayımlanıyor.

Dikili ve Ayvacık sahilleri doldu

İzmir”in Dikili ilçesinde sığınmacılar Yunanistan’a geçmek için sahillerde toplandı. Sığınmacılar Lastik bot alarak Yunanistan’a doğru hareket etme planı içinde.

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi sahillerinden Yunanistan’ın Midilli Adasına lastik botlarla geçmek isteyen sığınmacılar, sığınmacıların kara ve deniz yoluyla Avrupa’ya geçmesine engel olunmayacağı haberleri üzerine Ayvacık sahillerine gelmeye başladı.

Edirne’de sınır kapılarına yürüyüş

Edirne’de sığınmacılar, Avrupa ülkelerine gitmek için Yunanistan ve Bulgaristan sınır kapısına yürüyor. Yüzlerce sığınmacı Yunanistan’a açılan Pazarkule Sınır Kapısı ile Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti.

İstanbul’dan da sığınmacılar Edirne’ye hareket etti. Sığınmacılar, tuttukları minibüsler ve taksilerle Edirne’ye doğru yola çıktı.

 

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER