A3 Haber

Akıllı telefonlarda ‘koronavirüs’ tehlikesi

Akıllı telefonlarda ‘koronavirüs’ tehlikesi

Akıllı telefonlarda ‘koronavirüs’ tehlikesi
Mart 03
11:31 2020

Son dönemin en çok konuşulan konularından birisi olan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı pek çok uyarı yapılmış durumda. İngiltere’den gelen bir haber akıllı telefon ekranlarının virüsün yayılmasında önemli bir rol oynayabileceğini ortaya koydu

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve onlarca ülkeye yayılan koronavirüs 3 binin üzerinde kişinin hayatına mal oldu. Virüsten korunmak için doktorlar ve bilim insanları pek çok öneride bulunuyor. Hergün düzenli olarak kullandığımız akıllı telefonlar virüsün yayılmasında önemli bir role sahip olabilir.

Düzenli olarak temizlenmeyen akıllı telefon ekranları potansiyel tehdide ev sahipliği yapıyor. Aynı habere göre akıllı telefonların cam ekranları virüslere ev sahipliği yapacak ideal bir ortam sunuyor.

Günde iki kez temizleyin

Uzmanlar enfeksiyon riskini minimuma indirmek için gün içinde pek çok defa kullandığımız akıllı telefonların düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerektiğiniz belirtiyor. İngiliz uzmanlar kullanıcılara günde en az iki defa telefonlarını dezenfekte etmeleri gerektiği uyarısında bulunuyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER