A3 Haber

Tokyo Olimpiyatları virüs tehdidi altında: Sadece savaş nedeniyle ertelenmişti

Tokyo Olimpiyatları virüs tehdidi altında: Sadece savaş nedeniyle ertelenmişti

Tokyo Olimpiyatları virüs tehdidi altında: Sadece savaş nedeniyle ertelenmişti
Mart 03
13:46 2020

Yazın yapılması planlanan Tokyo 2020 Olimpiyatları koronavirüs tehlikesi nedeniyle yıl sonuna kadar ertelenebileceği açıklandı. Japonya Olimpiyat Oyunları’ndan Sorumlu Bakan Seiko Hashimoto, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgının devam etmesi durumunda, organizasyonu 2020 yılının son aylarına erteleyebileceklerini belirtti. Modern olimpiyatların başladığı 1986 yılından bu yana oyunlar sadece 1. ve 2. Dünya Savaş’ı nedeniyle üç kez yapılmadı.

Avrupa’ya, Orta Doğu’ya ve ABD’ye sıçrayan virüs nedeniyle Tokyo Olimpiyatları’nın yapılacağı Japonya’da ise şimdiye kadar 13 kişi Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Japonya’da vaka sayısının da artması bu yıl 24 Temmuz-9 Ağustos tarihlerinde 32.’si düzenlenecek Tokyo Olimpiyatları’nı da tehdit ediyor. Japonya Olimpiyat Oyunları’ndan Sorumlu Bakan Seko Hashimoto, yazın yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nın, yıl sonuna kadar ertelenebileceğini açıkladı.

Ekonomiyi de etkileyecek

Japonya parlamentosunda konuşan Hashimoto, olimpiyatların planlandığı gibi gerçekleştirilmesi için organizatörlerin ellerinden geleni yaptığını ancak virüs salgınının devam etmesi halinde böyle bir karar alabileceklerini dile getirdi.

Olimpiyatların ileri bir tarihe ertelemenin ülke ekonomisini etkileyeceği de belirtiliyor. Olimpiyatların Japonya’ya maliyeti 25 milyar dolar olurken, stat yapımı, mevcut statlarda yapılacak onarımlar, metro ve altyapı çalışmaları için harcanacak paranın ekonomiye olumsuz etki yapacağı ifade ediliyor.

Üç kez savaş nedeniyle iptal edilmişti

Tarihinde üç kez savaş nedeniyle düzenlenemeyen olimpiyat oyunları, bu kez virüs tehdidi altında bulunuyor. Eğer salgın daha fazla artar ve tehlike yüksek boyutlara çıkarsa Tokyo, bir kez daha olimpiyatlara ev sahipliği yapamayacak.

Almanya’nın Berlin kentinde yapılması planlanan 1916 Olimpiyatları, Birinci Dünya Savaşı nedeniyle gerçekleştirilemedi. 1940 yılında Japonya’nın başkenti Tokyo’ya verilen olimpiyat oyunları savaş nedeniyle bu kentten alınarak Finlandiya’nın başkenti Helsinki’ye verildi. İkinci Dünya Savaşı’nın başlaması üzerine bu kent de organizasyonu gerçekleştiremedi. 1944’te ise İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenmesi planlanan olimpiyat oyunları da yine İkinci Dünya Savaşı yüzünden yapılamadı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER