A3 Haber

Ali Babacan: Türkiye’nin bir numaralı sorunu özgürlük

Ali Babacan: Türkiye’nin bir numaralı sorunu özgürlük

Ali Babacan: Türkiye’nin bir numaralı sorunu özgürlük
Mart 04
13:46 2020

Yeni Parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan, “Sorunları sıralasanız ben bir numaraya özgürlük sorununu koyarım. Özellikle ifade özgürlüğü” dedi.

Yeni parti kurma hazırlığında olan eski bakan Ali Babacan, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi.

Yeni parti girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Babacan, “19 Şubat 2019’da kendi arkadaşlarımızla, o dar ilk nüve ekiple artık zamanı geldi yeni bir şey başlatmamız lazım diye karar verdik. Seçimler bittikten sonra bu süreci alenileştirmeyi daha uygun gördük. İstanbul seçimleri bitti, biz ondan sonra çalışmalarımızı alenileştirdik ve kamuoyuna duyurduk” ifadelerini kullandı.

“Özellikle ifade özgürlüğü”

“Sorunları sıralasanız ben bir numaraya özgürlük sorununu koyarım. Özellikle ifade özgürlüğü” diyen Babacan, şu ifadeleri kullandı.

“İnsanlar konuşamayınca, sorunlar burada demeyince çözüme başlayamıyorsunuz ki. Eğer problem vardır diye yazan köşe yazarını işten kovdurtuyorsanız, şuradan sıkıntı var diye STK büyük fırçalar yiyorsa ‘sen nasıl böyle konuşuyorsun, milletin moralini böyle bozarsın’ diye, yani sorunları paylaşamıyorsa ülke zaten çözüm aşamasına geçemiyorsunuz. Bu problemleri konuşmama, konuşamama, eleştiri kültürünün sıfırlanması ve eleştiriye tahammülün adeta sıfırlanması ülkedeki sorunları sadece büyüttü. Dışarıdan bir süre izledik acaba düzelir mi diye ama baktık bir çözüm yok. Düzelme ihtimalinin de sıfır olduğunu görünce arkadaşlarla birlikte kolları sıvadık ve çalışmaya başladık.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER