A3 Haber

İçişleri Bakanı Soylu, 135 bin 844 sığınmacının sınırı geçtiğini açıkladı

İçişleri Bakanı Soylu, 135 bin 844 sığınmacının sınırı geçtiğini açıkladı

İçişleri Bakanı Soylu, 135 bin 844 sığınmacının sınırı geçtiğini açıkladı
Mart 04
23:00 2020

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin Avrupa’ya geçmek isteyen sığınmacıları engellemeyeceğini duyurmasının ardından sınırı geçen sığınmacı sayısının 135 bin 844 olduğunu açıkladı.

Soylu, CNN Türk’te Ahmet Hakan moderatörlüğündeki Tarafsız Bölge programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın İdlib’de ‘soykırım’ yaptığını söyleyen Soylu, “Orada olanları seyredemeyiz, şehit olmak gerekiyorsa şehit oluruz” dedi.

TSK’yı demoralize etmeye çalışan gruplar olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, CHP’nin gayri milli bir sürece doğru itildiğini belirtti.

Bugün hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla soruşturma açılan CHP’li Engin Özkoç ile ilgili de görüşlerini açıklayan Soylu, “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmeye kimsenin hakkı yoktur, o kişi siyasetin içinde olmaması gereken biri” dedi.

“Afrin’e girmeseydik orada PKK/PYD olurdu”

Soylu, Afrin’e girilmemesi halinde PKK’nın bölgede olacağını savunurken, “Burada bir tarih yeniden oluşuyor. Elbetteki sıkı tartışmalar olabilir. Başkalarının dilini kullanıyorlar. Bu dil yanlış bir dildir. Türkiye bugün sınırlarını korumaktadır. Afrin’e girmemiş olsaydık orada kim vardı? PYD/PKK. Bir terörist olan Abdi Şahin oturacaktı ve oradan başlayan bir koridoru götürecekti. Yarın öbür gün hepimiz biliyoruz. Hatay’a Güney Doğu’ya dalacaklardı” dedi.

“Şu ana kadar 135 bin 844 göçmen sınırı geçti”

Sınırın geçen sığınmacı sayısını açıklayan Solylu, “Sadece Edirne’de 202 kilometrelik sınırın tamamından Yunanistan’a geçen göçmen sayısı toplam sayı 135 bin 844. Bunlar geçti. Buradan sadece 4 binini geri ittiler. Bu geri itme içerisinde onlar oraya tekrar geri döndüler. İçişleri Bakanlığımız aynı zamanda göçten sorumlu bir bakanlık. Göç Genel Müdürlüğümüz çok başarılı işler yapıyor. Hepsi genç insanlar. Biz rakamları şöyle tutarız” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER