A3 Haber

Abdülhamit Gül’den CHP’li Özkoç’a tehdit: Yaptıklarının karşılığı görecek

Abdülhamit Gül’den CHP’li Özkoç’a tehdit: Yaptıklarının karşılığı görecek

Abdülhamit Gül’den CHP’li Özkoç’a tehdit: Yaptıklarının karşılığı görecek
Mart 05
00:27 2020

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında hazırlanan fezlekeyle ilgili konuştu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret dolu sözlerine CHP’li Engin Özkoç’un aynı nitelikte verdiği yanıt sonrası savcılık tarafından başlatılan soruşturmayla ilgili konuştu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül açıklamasında, “Engin Özkoç, yaptıklarının hukukta bir karşılığı olduğunu görecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı fezlekeyi derhal meclise göndereceğiz” dedi.

Ne olmuştu?

CHP’li Engin Özkoç, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü açıklamalarına Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Erdoğan’la aynı sertlikte yanıt vermişti.

Erdoğan’ın AKP grup konuşmasında “Türkiye’nin bu tarihi mücadelesini sürekli fitneyle, yalanla, iftira ile lekelemeye çalışan her kim olursa olsun açık ve net söylüyorum; Haysiyetsizdir, onursuzdur, şerefsizdir, alçaktır, haindir” sözlerine Özkoç’un yanıtı şöyle olmuştu:

“Bizim şehitlerimize, ‘kelle’ diyen bir kişinin sıfatlarını sayıyorum ben size. Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez.”

Daha sonra ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan resen soruşturma başlatılmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER