A3 Haber

Şubat araştırması: Türkiye’nin yüzde 49’u İdlib operasyonunu desteklemiyor

Şubat araştırması: Türkiye’nin yüzde 49’u İdlib operasyonunu desteklemiyor

Şubat araştırması: Türkiye’nin yüzde 49’u İdlib operasyonunu desteklemiyor
Mart 05
13:43 2020

Metropoll Araştırma Şirketi, “Türkiye’nin Nabzı Şubat 2020” anketine göre vatandaşların yüzde 48.8’i İdlib’de sürdürülen operasyonu desteklemiyor.

A3 Haber Merkezi- Metropoll Araştırma Şirketi şubat araştırmasına göre, yüzde 48,8’lik bir kesim TSK’nin İdlib’de bulunmasının bir gereklilik olduğunu düşünmüyor ve operasyonu desteklemiyor. Askeri olarak İdlib’de bulunulması gerektiğini düşünenler ise toplam seçmenin yüzde 31’ine tekabül ediyor. Fikrim yok diyenlerin oranı ise yüzde 20,5.

Halkın yüzde 57’sinin giderleri gelirinden fazla

Gelir-gider dengesindeki dengesizlik, toplumun büyük kesimini etkileyen sarsıcı bir gerçeklik olarak Metropoll Araştırma Şirketi şubat araştırmasında da göze çarpıyor. Toplumun yüzde 57’si ekside yaşıyor. Diğer bir deyişle, Türkiye’nin büyük çoğunluğunun giderleri, gelirlerinden fazla. Bu da borçlanarak yaşandığı anlamına geliyor. “Gelirim, giderimden fazla” diyenlerse yaklaşık yüzde 15’lik bir azınlık.

Yüzde 81 sadece imam nikahını yeterli bulmuyor

Şubat ayı araştırmasında seçmene resmi nikah olmadan sadece imam nikahı ile yaşamanın doğru olup olmadığı sorusu yöneltildi. Verilen cevaplara göre, yüzde 81’lik kesim bunun doğru olmadığını düşünüyor. Şirket, bu veriye dayanarak resmi nikah olmaksızın, sadece imam nikahı ile beraberliğin toplumda kabul görmediğini tespit ediyor. Sadece yüzde 12’lik bir kesim ise bunun doğru olduğunu düşünüyor.

Doğal afetlere hazır değiliz

Son dönemde gündem olan deprem, çığ gibi doğal afetler göz önüne alındığında ise halkın yüzde 73’ü ülkenin bu ve benzeri olaylara hazırlıklı olmadığını düşünüyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER