A3 Haber

Afganistan’da siyasilerin katıldığı anma törenine bombalı saldırı

Afganistan’da siyasilerin katıldığı anma törenine bombalı saldırı

Afganistan’da siyasilerin katıldığı anma törenine bombalı saldırı
Mart 06
11:56 2020

Afganistan’ın başkenti Kabil’de siyasi liderlerin de katıldığı anma törenine silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi. Afganistan Cumhurbaşkanı Adayı Abdullah Abdullah olay yerinden uzaklaştırıldı.

A3 Dış Haberler | Afganistan’ın başkenti Kabil’de siyasi liderlerin de katıldığı anma törenine silahlı ve bombalı saldırı düzenlendi.

Başkent Kabil’in Musalla bölgesinde Hazaraların eski lideri Abdul Ali Mezari’nin ölüm yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen anma töreninde, Yüksek Barış Şura Başkanı Kerim Halili’nin konuşması sırasında silahlı ve bombalı saldırı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan ve Afganistan İcra Kurulu Başkanı olan ülkenin önemli politikacılarından Abdullah Abdullah’ın da törende bulunduğu, saldırıdan yara almadığı ve diğer siyasi liderler olay yerinden uzaklaştırıldığı açıklandı.

Trump “barış anlaşması” yapmıştı

ABD Başkanı Donald Trump, Taliban’la üst düzey görüşmeler gerçekleştirerek barış anlaşması imzalamıştı.

19 yıllık savaşın ardından Taliban’ın üst düzey yöneticileriyle telefon görüşmesi gerçekleştiren Trump, Taliban’la “çok iyi bir konuşma” yaptıklarını söylemişti.

Çatışmalar sürüyor

Taliban’la varılan anlaşmaya karşılık, Taliban güçlerinin Afgan ordusuna karşı saldırılarına devam ettikleri görüldü.

ABD, 11 gün ara verdikten sonra 4 Mart’ta yeniden Taliban hedeflerine hava saldırısı gerçekleştirdi.

“En güçlü saldırılarını gerçekleştirdiler”

Trump’ın çatışmaların azalacağı iddiasına karşılık Afganistan’ın Helmend bölgesi polis sözcüsü Muhammed Zaman Hemderd, son günlerde Taliban’ın en güçlü saldırılarını düzenlediklerini söyledi.

Hemderd, Taliban’ın çok sayıda askeri üsse saldırı gerçekleştirdiğini, en az 10 asker ve dört polisi öldürdüğünü açıkladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER