A3 Haber

Erdoğan: AB yetkilileriyle Suriye’yi konuşacağız, temenni ederim farklı neticelerle döneriz

Erdoğan: AB yetkilileriyle Suriye’yi konuşacağız, temenni ederim farklı neticelerle döneriz

Erdoğan: AB yetkilileriyle Suriye’yi konuşacağız, temenni ederim farklı neticelerle döneriz
Mart 08
16:04 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Yarın Belçika’da AB yetkilileriyle toplantım var, orada da Suriye konusunu ele alacağız, temenni ederim ki daha farklı neticelerle döneriz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin kahraman kadınları” programından konuşuyor. Erdoğan’ın konuşmasından başlıklar şöyle:

“Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Şehitler tepesini bekleyen kahramanlarımız var oldukça bayrağımızı indirmeye, istikbalimizi karartmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehitlerimizin yeri belli cennet.^”

“İnsanlığın yarısı erkek, yarısı kadın”

“Bizim kadına bakışımız çok açık ve nettir. İnsanlığın yarısı erkek yarısı kadındır. Erkek olarak kendimiz için ne istiyorsak kadınlar için de aynı duygu içinde olmamız gerekiyor. Kadını meta olarak gören hiçbir toplumun geleceği aydınlık olamaz.

İnsanların tamamını tornadan çıkmış gibi tek bir ölçüyle değerlendirmek zorba, faşizan, sapkın bir yaklaşım olur.

Afetlerden savaşlara, kıtlıklardan toplumsal kargaşalara kadar her krizin en ağır faturasını çocuklarıyla birlikte kadınlar ödüyor.”

“AB yetkilileriyle toplantım var”

“Her fırsatta masum insanların üzerine dipçikle, köpekle gazla saldıranları görmezden gelen bir dünya için söylenecek söz bulmakta zorlanıyoruz.

Yarın Belçika’da AB yetkilileriyle toplantım var, orada da Suriye konusunu ele alacağız, temenni ederim ki daha farklı neticelerle döneriz.

Ne zaman ki 8 Mart’ı sadece belirli bir kesimin değil, tüm kadınların meselelerin konuşulduğu bir hale getirirsek işte o zaman gerçek kadınlar gününe kavuşmuş olacağız”

“Kan dökmeden çözmek için yaptık”

“İdlib’de toplam 59 şehit verdik, buna karşılık rejimin 3400 unsurunu etkisiz hale getirdik.

Unutulmamalıdır ki Moskova’daki anlaşmayı sadece İdlib’deki krizin daha fazla kan dökülmeden çözümünü sağlamak için yaptık.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER