A3 Haber

CHP, koronavirüs nedeniyle sınırda bekleyen Türk şoförleri Meclis’e taşıdı

CHP, koronavirüs nedeniyle sınırda bekleyen Türk şoförleri Meclis’e taşıdı

CHP, koronavirüs nedeniyle sınırda bekleyen Türk şoförleri Meclis’e taşıdı
Mart 09
12:17 2020

CHP’li Mahmut Tanal ve vekiller, İran-Türkmenistan sınırında koronavirüs esaretindeki yüzlerce Türk tır şoförü için Meclis’te genel görüşme açılmasını talep etti.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal ve milletvekili arkadaşları, İran’da koronavirüs salgınının baş göstermesinin ardından Türkmenistan’ın bu ülkeyle olan sınır kapılarını kapatması nedeniyle Lütfabad Sınır Kapısı’nda mahsur kalan yüzlerce Türk tır şoförünün acilen tahliyesinin gerçekleştirilip, mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla Meclis’te Genel Görüşme açılmasını talep etti.

TBMM Başkanlığı’na sunulan önergenin gerekçesinde, İran üzerinden Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan’a yük götüren Türk tır şoförlerinin koronavirüs önlemleri gerekçesiyle günlerdir Irak-Türkmenistan sınırında bekletildiği hatırlatıldı.

Gerekçede, ne Türkmenistan’ın Türk tır şoförlerinin kendi sınırlarına geçişine izin verdiği ne de İran’ın vatandaşlarımızın geri dönüşüne izin verdiği aktarıldı.

“Tır şoförleri ve gözü yaşlı aileleri için meclis acilen özel gündemle toplanmalı”

Su ve yiyecekleri tükenmek üzere olan tır şoförlerinin hastalık kapma riski ile de karşı karşıya olduğunun belirtildiği gerekçede, şoförlerin ailelerinin de gelişmeleri büyük bir endişeyle izlediği kaydedildi.

Gerekçede, “Koronavirüsün ilk ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentinde mahsur kalan 32 Türk, 6 Azerbaycan, 3 Gürcistan ve 1 Arnavutluk vatandaşı olmak üzere 42 kişiyi 16 bin kilometre yol kat ederek 32 saatlik bir operasyonla tahliye edip karantinada gözlem altında tutan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, İran-Türkmenistan sınırında mahsur kalan yaklaşık bin 200 vatandaşını da kendi kaderlerine terk etmesi düşünülemez. Ancak yetkili makamların bu konudaki sessizliği bizleri derinden üzmektedir. Deyim yerindeyse sesleri duyulmayan, adeta ölüme terk edilen yaklaşık bin 200 Türk tır şoförü ve endişeli bekleyiş içindeki gözü yaşlı aileleri için TBMM Genel Kurulu’nun acilen özel gündemle toplanması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER