A3 Haber

Erdoğan: Suriye meselesinde çabalarımızı artırmalıyız

Erdoğan: Suriye meselesinde çabalarımızı artırmalıyız

Erdoğan: Suriye meselesinde çabalarımızı artırmalıyız
Mart 09
20:02 2020

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Türkiye NATO’ya NATO’da Türkiye’nin gücüne güç katıyor. Talep ettiğimiz desteğin daha fazla gecikmeden karşılanması bu bakımdan daha önemlidir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile ortak açıklama yaptı.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Suriye meselesinde çabalarımızı daha fazla arttırmalıyız. NATO ittifak dayanışmasını göstermesi gereken bir dönemdedir. Sayın Genel Sekreter çalışmaların sürdüğünü ve bizzat takip ettiğini söylemiştir.”

“Talep ettiğimiz destek karşılanmalı”

“Türkiye NATO’ya NATO’da Türkiye’nin gücüne güç katıyor. Talep ettiğimiz desteğin daha fazla gecikmeden karşılanması bu bakımdan daha önemlidir.

Biraz önce çok ciddi durumunu görüştük. İdlib’deki ateşkes devam ediyor ve geçmiş günlerdeki şiddet konusunda azalma gördük. Türkiye, buradaki şiddet olaylarından en fazla etkilenen ülkededir.”

“Türkiye ağır bir yük taşıyor”

“Başka hiçbir müttefikimiz bu olaylardan bu kadar etkilenmemiştir. Türkiye’ye hava ve deniz desteği veriyoruz. NATO, daha önceden 5 milyar dolarlık bir yardımda bulunmuştur. Herhangi bir ayrım yapılmaksızın Esad ve Rusya tarafından yapılan bombardımanlar insanı bir felakete yol açmıştır.

Türkiye ağır bir yük taşıyor. Türkiye uzun vadeli bir çözümün bulunmasında üzerine düşen görevi yapmalıdır. NATO, bundan sonra üzerine düşen rolü oynamaya devam edecektir.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER